ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκεοργκίεβα: Οι ηγέτες πιέζουν ο ένας τον άλλο για να ακολουθηθούν οι κανόνες του εμπορίου

Γκεοργκίεβα: Οι ηγέτες πιέζουν ο ένας τον άλλο για να ακολουθηθούν οι κανόνες του εμπορίου

Με τις εμπορικές εντάσεις να υπονομεύουν την εμπιστοσύνη και την παγκόσμια ανάπτυξη, οι ηγέτες των μεγάλων οικονομιών πιέζουν όλο και περισσότερο ο ένας τον άλλο για να διορθωθούν οι αδυναμίες που πυροδότησαν τις εμπορικές διαμάχες, τόνισε το Σάββατο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα παραμένουν σε αντιπαράθεση για επιβολή βαριών δασμών στο μεταξύ τους εμπόριο και με την αναταραχή του Brexit να συνεχίζεται, το εμπόριο επισκίασε τις συζητήσεις των αξιωματούχων της οικονομίας που συγκεντρώθηκαν για την ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το εμπόριο είναι συνήθως κινητήρας οικονομικής ανάπτυξης. Ωστόσο, οι τρέχουσες διαφωνίες έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα και η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου έχει ουσιαστικά σταματήσει, είπε η κ. Γκεοργκίεβα, σημειώνοντας ότι τα προβλήματα υπερβαίνουν τις διμερείς διαφωνίες και επεκτείνονται σε ξεπερασμένους εμπορικούς κανόνες.
 
"Πρέπει να εξετάσουμε ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν κάνουμε μεγαλύτερη πρόοδο στο εμπόριο και δεν είναι μόνο οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας", υπογράμμισε η κ. Γκεοργκίεβα στους δημοσιογράφους.

Μεταξύ των αξιωματούχων για την οικονομία υπήρξε μια κατανόηση σχετικά με «ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και να οικοδομηθεί περισσότερη, αν θέλετε, πίεση από για να παίξουν όλοι με τους κανόνες του εμπορίου», σημείωσε.
 
 Το ΔΝΤ προβλέπει ότι η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας θα μπορούσε να αφαιρέσει 700 δισεκατομμύρια δολάρια από την παγκόσμια οικονομία μέχρι το επόμενο έτος, κυρίως μέσω της μείωση της εμπιστοσύνης και του παγώματος των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξης αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε μόλις 3,0% για φέτος και στο 3,4% για το 2020.
 
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Νοτίου Αφρικής Λεσέτσια Κχανιάχο, ο οποίος προεδρεύει της διευθύνουσας επιτροπής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι ο πόνος των εμπορικών τριβών γίνεται αισθητός παντού καθώς η αβεβαιότητα βάζει φρένο στις επενδύσεις.

"Και επειδή δεν γίνονται επενδύσεις, η οικονομία δεν αναπτύσσεται, οι θέσεις εργασίας χάνονται", δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Οι εμπορικές εντάσεις δεν είναι προς το συμφέρον της παγκόσμιας οικονομίας», υπογράμμισε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top