ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΜΕΣΟΣ: 5 ώρες για ένα διάταγμα προσωποκράτησης - Ξέσπασε σε κλάματα διερωτώμενη: 'Γιατί τους βασανίζετε;'

ΛΕΜΕΣΟΣ: 5 ώρες για ένα διάταγμα προσωποκράτησης - Ξέσπασε σε κλάματα διερωτώμενη: 'Γιατί τους βασανίζετε;'

Επεισοδιακή ήταν η διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος κράτησης των τριών υπόπτων σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση απάτης με αστέγους. Η διαδικασία διήρκεσε πολλές ώρες (άρχισε λίγο μετά τις 11:00 και ολοκληρώθηκε στις 16:30), οι αγορεύσεις ήταν έντονες, ενώ πολλές φορές έγιναν συστάσεις στην υπεράσπιση για να χαμηλώσουν οι τόνοι.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Η υπεράσπιση εστίασε στον τρόπο που η Αστυνομία διενεργά το μαρτυρικό υλικό και τις καταθέσεις, επικαλούμενη τον χρόνο κατά τον οποίο λήφθηκαν αυτές όσο και τα πρόσωπα που έχουν ή δεν έχουν καταθέσει ακόμα. Από την πλευρά της η Αστυνομία τόνισε επανειλημμένα πως μέσα στον χρόνο που διέθετε, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την εξιχνίαση της υπόθεσης.


Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η υπεράσπιση κατηγόρησε την Αστυνομία πως δεν κάνει σωστά το έργο της και έγιναν επανειλημμένα υποδείξεις για μείωση της έντασης.

Η διαδικασία, παρά τις πολλές ερωτήσεις και τις συχνές συστάσεις, πως αυτές πρέπει να παραμείνουν επικεντρωμένες στο θέμα, είχε πολλές διακοπές λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ένας εκ των τριών υπόπτων.


Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων, τον λόγο πήρε η Αστυνομία, η οποία μείωσε τις μέρες που αιτήθηκε για κράτηση από 8 μέρες σε 5, κάτι που εξόργισε τους δικηγόρους των υπόπτων, αφού η όλη διαδικασία διήρκεσε αρκετή ώρα εξαιτίας του αιτήματος της Αστυνομίας για 8ήμερη προσωποκράτηση.


Η υπεράσπιση στην συνέχεια στηρίχθηκε σε προηγούμενες υποθέσεις, όσο αφορά τα κριτήρια για την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης λέγοντας πως δεν υπάρχει μαρτυρία που να δηλώνει οποιαδήποτε προσπάθεια επηρεασμού μαρτύρων από τους ύποπτους ή προσπάθειας για καταστροφή τεκμηρίων.


Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μια εκ των παρευρισκόμενων ξέσπασε σε κλάματα διερωτώμενη «γιατί τους βασανίζετε;». Αναφερόταν σε έναν εκ των υπόπτων που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και έπρεπε συνεχώς να διακόπτεται η διαδικασία για να οδηγείται με τους αστυνομικούς στην τουαλέτα.


Τέλος, το δικαστήριο, αφού είδε και άκουσε και τις δύο πλευρές, έκρινε πως το αίτημα της Αστυνομίας για 5ήμερη κράτηση έπρεπε να μειωθεί στις 4 μέρες.

Οι ύποπτοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την Παρασκευή 25/10.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top