ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΖΥΓΙ: Σκάφος αλίευε παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ - Βαρύ το πρόστιμο

ΖΥΓΙ: Σκάφος αλίευε παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ - Βαρύ το πρόστιμο

Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας με αλιευτικό σκάφος 3ης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου.

Συγκεκριμένα, στις 30/09/2019 μετά από εντοπισμό στο ραντάρ άγνωστου στόχου σε απόσταση 20ΝΜ (ναυτικών μιλίων) από την ακτή νότια του Ζυγιού διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση με Αστυνομικές Ακάτους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και Επιθεωρητές Ελέγχου Αλιείας του ΤΑΘΕ, κατά την οποία εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος 3ης χώρας να αλιεύει παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το σκάφος εντοπίστηκε και οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε λιμάνι της Δημοκρατίας όπου επιθεωρήθηκε και λήφθηκαν οι σχετικές καταθέσεις.

Όλα τα αλιευτικά εργαλεία του σκάφους και τα αλιεύματα συνολικού βάρους 1290 kg, αξίας πέραν των €25,000 (είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ) στο λιανικό εμπόριο, κατασχέθηκαν και στον καπετάνιο επιβλήθηκε επιπλέον εξώδικο πρόστιμο ύψους €8,500.

Η επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ελέγχου που διενεργεί το ΤΑΘΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε συνεργασία με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, με σκοπό τη διατήρηση των αλιευτικών αποθεμάτων εντός των θαλάσσιων ζωνών της Δημοκρατίας και την προστασία τους από την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top