ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την παράδοση κι άλλων S-400

Τουρκία: Σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την παράδοση κι άλλων S-400

Σε ανοιχτή γραμμή συνομιλιών βρίσκεται η  Ρωσία και η Τουρκία για την παράδοση κι άλλων ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Άγκυρα. Την αποκάλυψη έκανε την Τετάρτη 23/10  ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πωλήσεων αμυντικών συστημάτων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει ένδειξη των αυξανόμενων δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, οι οποίοι έχουν θορυβήσει την αμερικανική κυβέρνηση. Η Μόσχα μπορεί να παραδώσει κι άλλα πυραυλικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία.

Να σημειωθεί οτι η Τουρκία, μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, έχει ήδη αποκλειστεί από ένα πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 και συμμετοχής στην κατασκευή τους. Επίσης αντιμετωπίζει την πιθανότητα να της επιβληθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ για την αγορά του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top