ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΑΚΕΛ βλέπει θετικά την τριμερή – Ευθύνες και στους δύο ηγέτες για τους όρους αναφοράς

Το ΑΚΕΛ βλέπει θετικά την τριμερή – Ευθύνες και στους δύο ηγέτες για τους όρους αναφοράς

 Το ΑΚΕΛ εκτιμά ως θετική εξέλιξη την πρόσκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στους δύο ηγέτες για πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης.

Επιμέλια: Ανδρέας Πογιατζή

Σε γραπτή δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, αναφέρεται πως το κόμμα έχει υπόψη του την παρατεταμένο αδιέξοδο, αλλά και την «υπόδειξη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ προς τους δύο ηγέτες ότι είναι δική τους η ευθύνη να βρουν τρόπο να προχωρήσει διαδικασία, εκφράζουμε την ευχή να μπορέσουν επιτέλους οι δύο ηγέτες να διαμορφώσουν τους όρους αναφοράς».

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει πως «αν οι δύο ηγέτες είχαν την απαιτούμενη βούληση και ήταν ειλικρινείς με τις θέσεις που εκφράζουν δημόσια για σεβασμό στις συγκλίσεις, στο πλαίσιο Γκουτιέρες και στη συμφωνία του Φεβρουαρίου του 2014, εύκολα θα είχαν συμφωνηθεί από καιρό οι όροι αναφοράς».

Μεταξύ άλλων στην γραπτή δήλωση, γίνετε έμφαση πως μια συμφωνία επί της διαδικασίας «θα μας πάρει μεν ένα βήμα μπροστά αλλά θα αφήσει ως ζητούμενο τη συμφωνία επί της ουσίας του κυπριακού, στόχος που απαιτεί αυξημένη πολιτική βούληση».

Συνεχίζοντας, το κόμμα της αριστεράς αναφέρει πως πέραν του οδικού χάρτη που φαίνεται να συμφώνησαν οι δύο ηγέτες, «παραπέμποντας την προοπτική ουσιαστικής διαπραγμάτευσης μετά τη ψηφοφορία στα κατεχόμενα, εύκολα γίνεται κατανοητό πόσο μεγαλύτερες θα καταστούν οι δυσκολίες αν στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων αναδειχθεί ένας διχοτομιστής πολιτικός».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top