ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου για τους πρόσφυγες

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου για τους πρόσφυγες

Κατηγορηματικά απορρίπτει η Αθήνα τους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και σημειώνει ότι προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών αρχών, όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές.

“Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top