ΕΛΛΑΔΑ

Ρέγκλιγκ: Ισχυρή η δέσμευση Αθήνας στην επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος

Ρέγκλιγκ: Ισχυρή η δέσμευση Αθήνας στην επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος

 Μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ESM αφορά την Ελλάδα.

 

"Υπάρχει στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, καλή συνεργασία, θα δούμε πώς είναι ο προϋπολογισμός του 2020, αλλά υπάρχει η ισχυρή δέσμευση να τηρηθεί ο στόχος του 3,5% στο πρωτογενές πλεόνασμα και θεωρώ ότι αυτό θα καταστεί εφικτό", δήλωσε την Τρίτη 29/10 στις Βρυξέλλες, ο Επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης του ESM για το ιστορικό της διάσωσης της ευρωζώνης (Εξασφαλίζοντας το Ευρώ σε καιρούς κρίσης - Safeguarding the Euro in times of Crisis).

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ τόνισε ότι μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του ESM αφορά την Ελλάδα "γιατί δανείστηκε από τον EFSF και τον ESM, αλλά και γιατί, ενώ άλλες χώρες υπήρξαν σε πρόγραμμα για τρία χρόνια, η Ελλάδα χρειάστηκε 3 προγράμματα και 8 χρόνια".

"Πλέον όμως είναι εκτός προγράμματος με επιτυχία από τον προηγούμενο Αύγουστο, μπορεί και δανείζεται από τις αγορές και αυτό είναι μια ευτυχής κατάληξη", σημείωσε και τόνισε "υπάρχει τώρα μια νέα κυβέρνηση από το καλοκαίρι και πλέον αλλαγή πολιτικής και η πρόσβαση στις αγορές έχει αυξηθεί περαιτέρω. Συνεργαζόμαστε στενά με την ελληνική κυβέρνηση, κι εγώ και η Κομισιόν. Ήμουν εκεί τον Ιούλιο και τώρα η Κομισιόν ετοιμάζει τη νέα έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο και θα συζητηθεί στο Eurogroup" (συγκεκριμένα στις 4 Δεκεμβρίου). Κατέληξε λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει το περιεχόμενό της καθώς "δεν είναι έτοιμη ακόμη", αλλά διευκρίνισε ότι "είναι σημαντική γιατί συνδέεται με την επόμενη εκταμίευση των κερδών των ελληνικών ομολόγων SnP και ANFAS, ένα από στοιχεία των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους που συνεχίζονται για την Ελλάδα".

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top