ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαυρίδης: 'Οι χαμηλές συντάξεις πρέπει να ενισχυθούν'

Μαυρίδης: 'Οι χαμηλές συντάξεις πρέπει να ενισχυθούν'

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Εργασίας άρχισε την Τρίτη 29/10 τη συζήτηση του θέματος που αφορά στην ανάγκη αύξησης των χαμηλών συντάξεων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης είπε ότι «η θέση μας είναι ότι οι χαμηλές συντάξεις πρέπει να ενισχυθούν όχι μέσω του Σχεδίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αλλά μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού.

«Όπως η Κυβέρνηση άλλωστε το πράττει τα τελευταία 7-8 χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερα γι΄ αυτούς που έχουν συνεισφέρει για πολλά χρόνια ανελλιπώς, πιστεύω ότι οι συντάξεις θα πρέπει να ενισχυθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».  
  
Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι «έχουν ακουστεί διάφορες εισηγήσεις και τοποθετήσεις. Το δυστύχημα είναι ότι για ακόμη μια φορά δεν έχουμε δει στην πράξη ούτε μια πρόταση που θα επιλύει το πρόβλημα από πλευράς της Κυβέρνησης».

Ο κ. Παπαγιάννης είπε ότι όπως λέχθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας «σε περίπου 4-5 μήνες θα μπορέσουν να μας ενημερώσουν για το πότε θα τελειώσει η μελέτη», προσθέτοντας ότι «είναι σωστό να γνωρίζει ο κόσμος ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση για τις χαμηλές συντάξεις».

«Έχει λεχθεί ότι δεν μπορούμε πλέον ως κράτος να βασιστούμε για την αύξηση των συντάξεων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων», είπε, αλλά την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, οι εκάστοτε κυβερνώντες προχωρούν στην αύξηση του χρέους προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

«Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι όταν χρειάζεται στήριξη ο πολίτης καμία κίνηση δεν γίνεται, ενώ όταν χρειάζεται στήριξη το κράτος απευθύνονται πρώτα απ’ όλα στο υποτιθέμενο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων», είπε.

Ο κ. Παπαγιάννης είπε επίσης ότι κατά τη σημερινή συνεδρία συζητήθηκε και το θέμα του επιδόματος που λαμβάνουν οι πολεμιστές του 1974, προσθέτοντας ότι για ακόμα μια φορά δεν λήφθηκε οποιοδήποτε πρακτικό μέτρο για την αύξηση αυτού του επιδόματος.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και να διορθώσει και τις δύο τραγικές αδικίες», κατέληξε.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top