ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργάνωση Παραπληγικών: Διάθεση 1% από τις εισπράξεις του κρατικού λαχείου

Οργάνωση Παραπληγικών: Διάθεση 1% από τις εισπράξεις του κρατικού λαχείου

Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χάρη Γεωργιάδη, απέστειλε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, με την οποία ζητά τη διάθεση του 1% από τις εισπράξεις του κρατικού λαχείου στο ειδικό ταμείο του περί ατόμων με αναπηρίες νόμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Τρίτης 29/10, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου αναφέρει ότι σε παλαιότερη επιστολή της, στις 4/12/2017, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητούσε τη διάθεση ποσοστού 1% από τις εισπράξεις του κρατικού λαχείου προς το ταμείο ειδικών αναγκών, που προνοείται στον περί ατόμων με αναπηρίες νόμο, με στόχο να δημιουργηθεί ταμείο με σημαντικά έσοδα τα οποία θα συνδιαχειρίζονται εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρίες και το κράτος, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑμεΑ, προγραμματισμό δράσεων και υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας για ΑμεΑ.

Επίσης, αναφέρει πως ζητούσε και τα αζήτητα κέρδη από το κρατικό λαχείο να κατατίθενται σε αυτό το ταμείο.

«Εσείς, απορρίψατε επανειλημμένως το αίτημα μας, με τη δικαιολογία ότι ζητάμε αυξημένη οικονομική βοήθεια προς την οργάνωση μας, κάτι που σας εξηγήσαμε επανειλημμένως ότι δεν το ζητάμε. Είναι ξεκάθαρο το αίτημα μας, αφορά ταμείο που προνοείται σε νόμο της ΚΔ και θα εξυπηρετεί όλα τα άτομα με αναπηρίες στη χώρα μας», αναφέρεται στην επιστολή της Οργάνωσης προς τον ΥΠΟΙΚ.

Όπως σημειώνει στην επιστολή «η διάθεση εσόδων από τα τυχερά παιγνίδια προς ΑμεΑ είναι πολιτική που εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες και είναι μια εξαιρετική πηγή εσόδων η οποία θα απεγκλωβίσει σχεδόν εντελώς τα ΑμεΑ από τη φιλανθρωπία», προσθέτοντας πως «θα είναι δηλαδή μια υπεύθυνη πολιτική με την οποία έμπρακτα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δείξει ότι μεριμνά για τα άτομα με αναπηρίες και την προστασία της αξιοπρέπειας τους».
 
Καταληκτικά, η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου αναφέρει στην επιστολή ότι αναμένει απάντηση προς το αίτημά της το συντομότερο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top