ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Γεωργίας: Ευκαιρία για μια νέα αρχή το Εθνικό Σχέδιο για Ενέργεια και Κλίμα 2021-2030

Υπ. Γεωργίας: Ευκαιρία για μια νέα αρχή το Εθνικό Σχέδιο για Ενέργεια και Κλίμα 2021-2030

Η διαμόρφωση του κατάλληλου σχεδίου για το κλίμα και την ενέργεια, και ακόμα περισσότερο η υλοποίησή του, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Κύπρο και μία μεγάλη ευκαιρία να θέσουμε τις βάσεις για μια νέα αρχή, η οποία θα μας οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής σε χαιρετισμό του στη Δημόσια Διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα 2021-2030.

Ο κ. Καδής είπε ότι στο προσχέδιο του Εθνικού μας Σχεδίου, το οποίο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ιανουάριο του 2019, περιλαμβάνονται πολιτικές και μέτρα προς επίτευξη των εθνικών μας στόχων, που είναι η μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου κατά 24% μέχρι το 2030 σε σχέση με το 2005, η αύξηση στη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η σημαντική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και τόνισε πως μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 οφείλουμε να υποβάλουμε την τελική μας πρόταση, η οποία θα πρέπει να είναι πλήρης και να λαμβάνει υπόψη τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που μας διαβιβάστηκαν τον Ιούνιο του 2019.

«Στην προσπάθεια αυτή, καθιερώνουμε ένα πολυεπίπεδο διάλογο με τις τοπικές αρχές, την επιχειρηματική κοινότητα, τους επενδυτές, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συζητήσουμε τις επιλογές για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική μας», υπογράμμισε.

Ανέφερε ότι «μέσα από τον διάλογο αυτό, προσδοκούμε να πετύχουμε τη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού Εθνικού Σχεδίου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελεί το βασικό εργαλείο βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας και της ποιότητας ζωής στον τόπο μας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις περιβαλλοντικές παραμέτρους».

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι εκτιμάται πως «για την επίτευξη των στόχων μας θα απαιτηθούν αλλαγές, κυρίως στον τομέα της ενέργειας».

«Η διείσδυση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καθαρότερων καυσίμων και η προώθηση κατάλληλων πολιτικών και μέτρων για περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας, αφορά τους τομείς των μεταφορών, της βιομηχανίας, της διαχείρισης αποβλήτων, της γεωργίας και της χρήσης γης», κατέληξε.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top