ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία έβαλε στόχο να γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο

Η Τουρκία έβαλε στόχο να γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο με ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο

Τίποτα φαίνεται να μην την σταματά, αφου πλεον με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει η Τουρκία την προσπάθεια κατασκευής ενός πυροβόλου, το οποίο σε πρώτη φάση προορίζεται για το Πολεμικό Ναυτικό της γειτονικής χώρας και θα εκτοξεύει βλήματατου με ηλεκτρομαγνητισμό.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα navaltoday.com, το εγχώρια σχεδιασμένο και κατασκευασμένο τουρκικό πυροβόλο Sahi 209 block ii είναι πολύ κοντά στο να ενσωματωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία του σε πολεμικό πλοίο του Τουρκικού Στόλου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές.

Εάν και όταν γίνει αυτό, η Τουρκία θα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Άγκυρα ξεκίνησε τις προσπάθειες σε αυτό τον τομέα από το 1972, αλλά το πρώτο πειραματικό μοντέλο πυροβόλου κατασκευάστηκε το 2008.

Η εταιρεία που το κατασκευάζει προχώρησε σε επίδειξη στις αρχές Οκτωβρίου. Στην έκδοση block ii το πυροβόλο Sahi 209 έχει ισχύ 10 Megajoule και με αυτή μπορεί να εκτοξεύσει ένα βλήμα βάρους 300 γραμμαρίων σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιομέτρων.

 

ΑΠΟ : newsbeast.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top