ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Οι συνθήκες του επεισοδίου - Μια σφαίρα τραυμάτισε τον 42χρονο και κατέληξε στο κεφάλι του αδερφού του

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Οι συνθήκες του επεισοδίου - Μια σφαίρα τραυμάτισε τον 42χρονο και κατέληξε στο κεφάλι του αδερφού του

Οι συνθήκες υπό τις οποίες -βάσει μαρτυριών- έγινε το αιματηρό επεισόδιο στην Έγκωμη έξω από το νυκτερινό κέντρο PLUS, αναφέρθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Ως γνωστόν, από τις 11:00 το πρωί είναι σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία στο πλαίσιο αιτήματος της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης οκτώ ημερών σε βάρος των δυο υπόπτων που συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής (03/11).

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει το ΤΑΕ Λευκωσίας και την οποία ανέφερε στη δικαστική αίθουσα ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας Γιάννος Γιωρκάτζης, ένας πυροβολισμός του Λουκά Παπαλουκά ήταν ο μοιραίος. Σύμφωνα με αυτή τη μαρτυρία ο τελευταίος πυροβόλησε προς τον 42χρονο Σύρο, η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του και εν συνεχεία κατέληξε στο κεφάλι του 32χρονου αδερφού του που βρισκόταν πιο πίσω.

Με βάση πάντα τις μαρτυρίες, ο Παπαλουκάς κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που μεταφέρθηκε εκτός του νυκτερινού κέντρου, σε μια στιγμή πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε έχοντας ένα μαύρο πιστόλι στην κατοχή του, το οποίο κρατούσε με το δεξί χέρι και όπλισε με το αριστερό, πριν αρχίσει να πυροβολεί κατά των προσώπων με τα οποία είχε συμπλοκή η παρέα του.

Στο Δικαστήριο ως γνωστόν προσήχθησαν δυο ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν γύρω στις 19:00 της Κυριακής (03/11), οι Κουσιουμής και Αγαθαγγέλου. Ο πρώτος φέρεται να συμμετείχε στη συμπλοκή που έγινε τα ξημερώματα, ενώ σε βάρος του δεύτερου εξετάζονται αδικήματα που αφορούν συνέργεια μετά τη διάπραξη εγκλήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Σε βάρος του Κουσιουμή διερευνώνται τα αδικήματα της διάπραξης απόπειρας φόνου, συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, παράνομης μεταφοράς όπλου και εκρηκτικών υλών, καθώς και συμμετοχής σε εγκληματικής οργάνωσης.

Βάσει των ισχυρισμών που τέθηκαν ενώπιον του ΤΑΕ, ο Κουσιουμής με άλλα πρόσωπα φέρονται να μετέβησαν στο νυκτερινό κέντρο PLUS αναφέροντας πως πλέον θα ελέγχουν και θα διαχειρίζονται το έν λόγω νυκτερινό κέντρο.

Τα αιτήματα 8ήμερης προσωποκράτησης σε βάρος των δυο προσώπων εγκρίθηκαν.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία έχει αναζητεί ακόμη δυο πρόσωπα σε σχέση με τη συμπλοκή της Κυριακής (03/11). Θυμίζουμε ότι ήδη συνελήφθησαν οι δυο προαναφερθέντες (Κουσιουμής, Αγαθαγγέλου) και ο Παπαλουκάς, ο οποίος παραδόθηκε στις Αρχές το πρωί της Δευτέρας (04/11). 

Ο 30χρονος που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο 42χρονος αδερφός του τραυματίστηκε ελαφρά και αφού πρώτα έτυχε των πρώτων βοηθειών απολύθηκε. Ο δεύτερος την Κυριακή (03/11) μετέβη στο ΤΑΕ Λευκωσίας, όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, συνολικά ρίφθηκαν τρεις πυροβολισμοί. Ο ένας είχε ως αποτέλεσμα να πληγεί στο κεφάλι ο 30χρονος Σύρος, ο άλλος πυροβολισμός είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο 42χρονος αδερφός του (επίσης στο κεφάλι) και ο τρίτος ήταν στον αέρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top