ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μαυρίδης: Είμαστε ενώπιον ενός Ερντογάν, ο οποίος είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας

Κ. Μαυρίδης: Είμαστε ενώπιον ενός Ερντογάν, ο οποίος είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας

Σε παρέμβαση του, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής, Κώστας Μαυρίδης, σε κοινή συνεδρία τριών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες (Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας και Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων), ανάδειξε την απουσία ενός ευρύτερου σχεδίου για την διαχείριση των προσφύγων, από την ΕΕ.

Στη σύντομη παρέμβαση του, ο κ. Μαυρίδης, ανέφερε πως «κάθε φορά που έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις (για την διαχείριση των προσφύγων στην Τουρκία), η απάντηση των καλεσμένων ομιλητών είναι πολύ απλή: Αν δεν ήταν οι παρεμβάσεις της ΕΕ, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα».

Στην συνέχεια, ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ και του S&D, έθιξε το ερώτημα  «πως γίνεται και κάθε φορά που έχουμε την ίδια συζήτηση, τα πράγματα να γίνονται όντως χειρότερα», αναφορικά με το προσφυγικό.

«Η απάντηση για εμένα είναι πολύ απλή, αλλά δυστυχώς, φοβάμαι ότι πολλοί από εμάς εδώ στην ΕΕ, δεν είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε ως έχει στην πραγματικότητα. Είμαστε ενώπιον ενός Ερντογάν, ο οποίος είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας. Τόλμησαν να το πουν πολλοί άλλοι, όπως η Carla del Ponte (πρώην ερευνήτρια του ΟΗΕ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) και αρκετοί άλλοι διεθνώς αναγνωρισμένοι ερευνητές», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης, θέλοντας να κρούσει τον κώδωνα του κίνδυνου στην ΕΕ.

 «Εμείς όμως, στην ΕΕ, πως τον διαχειριζόμαστε;. Παραχωρούμε χρήματα στον Ερντογάν για να διαχειριστεί τους πρόσφυγες και ο ίδιος ταυτοχρόνως με την εισβολή στη Συρία προκαλεί νέο έγκλημα με νέους πρόσφυγες!» είπε θέλοντας να αναδείξει την ωμή πραγματικότητα, με το καθεστώς Ερντογάν το οποίο έχει καταστεί επικίνδυνος παραβάτης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός και εκτός Τουρκίας και αδίσταχτος εγκληματίας.

Σαν καταληκτικό σχόλιο, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής  τόνισε δηκτικά πως. «δεν θέλω να είμαι μέρος ενός τέτοιου εγκλήματος».

Ανδρεας Πογιατζή 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top