ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιεπίσκοπος: Απαντά στις επικρίσεις που δέχεται - «Και όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα μου»

Αρχιεπίσκοπος: Απαντά στις επικρίσεις που δέχεται - «Και όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα μου»

Νέες δηλώσεις παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος Β’,  από το "Σωματείο Εληά Λυθροδόντα", θέλοντας να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται τα τελευταία 24ωρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος αρχικά, επισήμανε πως «η εκκλησία της Κύπρου από ανέκαθεν, δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Μερικοί θέλουν την εκκλησία να περιορίζεται μόνο στο κύριε ελέησον, στις θείες λειτουργίες και πέραν τούτου τίποτα».

Συνέχισε λέγοντας πως, «η εκκλησία της Κύπρου θα είναι και θρησκευτικός οργανισμός, και φιλανθρωπικός οργανισμός, και πολιτιστικός, και εθνικός, και θα δουλεύει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα».

«Και όποιου δεν αρέσει μπορεί να πέσει χώρκα μου», ανέφερε επικριτικά σε όσους του καταλογίζουν βαριές ευθύνες για το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων.  

«Αυτή είναι η αποστολή της εκκλησίας της Κύπρου και αυτή η αποστολή θα συνεχιστεί. Δεν μπορεί η εκκλησία να μην ενδιαφέρεται για το ποίμνιο της και θα ενδιαφέρεται πάντοτε και για τους φτωχούς και για τους πεινασμένους και για τους αρρώστους και για τους μικρούς και για τους μεγάλους και για τους άσημους και για τους διάσημους» είπε για τον ρόλο της εκκλησίας και για τις επικρίσεις στις οικονομικές κινήσεις που κάνει.

«Για εμάς οι πάντες είναι ίσοι και ενδιαφερόμαστε για όλους. Αυτή είναι η έγνοια μας και θα εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα σε όλους τους τομείς» ανέφερε.

Ερωτηθείς αν υπήρξαν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις, όπου μεσολάβησε δηλαδή σε θέματα πολιτογραφήσεων, ο προκαθήμενος της εκκλησίας απάντησε «Βεβαιότατα. Και όταν ήμουν Μητροπολίτης Πάφου, πολλές φορές επενέβαινα, και άλλοτε μου άκουαν άλλοτε δεν μου άκουαν και δεν μου κακοφαινόταν όταν δεν μου άκουαν. Εγώ έκανα το καθήκον μου και εγώ δεν δίδω ούτε διαβατήρια ούτε υπηκοότητες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top