ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θα πληρώσει ακριβά ο νεαρός Σουηδός αυτό που έκανε στην Κύπρο – 10.000 ευρώ αποζημίωση και φυλάκιση

Θα πληρώσει ακριβά ο νεαρός Σουηδός αυτό που έκανε στην Κύπρο – 10.000 ευρώ αποζημίωση και φυλάκιση

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Ο λόγος για νεαρό Σουηδό που βίασε συμπατριώτισσά του περί τις αρχές του καλοκαιριού του 2017 στην Αγία Νάπα και τον Ιούλιο του 2019 καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση από σουηδικό δικαστήριο.

Ο Σκανδιναβός εφεσίβαλε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου προσφεύγοντας στο Ανώτατο, ωστόσο, δεν έμελλε να δικαιωθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο το Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση, αλλά αύξησε την ποινή σε 2 χρόνια και 3 μήνες. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 115.000 κορόνων στην παθούσα, ένα ποσό γύρω στις 10.000 ευρώ, δηλαδή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο νεαρός βίασε μια κοπέλα από την ίδια περιοχή της Σουηδίας σε πάρτι που διοργανώθηκε στην Κύπρο, με αφορμή την αποφοίτησή τους από το Λύκειο. Πάρτι που έγινε στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Οι αποφοιτήσαντες μαθητές φέρονται να διασκέδαζαν, με τον νεαρό να παρασύρει με κάποια πρόφαση την μαθήτρια σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, την βίασε.

Η κοπέλα είχε καταγγείλει το περιστατικό σε αστυνομικό σταθμό στην Κύπρο, ωστόσο, βάσει των όσων ανέφερε, επειδή οι έρευνες δεν προχωρούσαν αποφάσισε να κάνει καταγγελία στη σουηδική Αστυνομία, η οποία και βρήκε τεκμήρια που επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της.

Όπως σημειώνεται μάλιστα στο ρεπορτάζ, το θύμα είχε φυλάξει τεκμήρια, όπως ρούχα. Επιπλέον υπήρχαν μαρτυρίες συμμαθητριών της.

Το Δικαστήριο, στην απόφασή του, έλαβε υπόψιν ένα τεκμήριο που προέκυψε μετά από επιστημονικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε DNA (σπέρμα) του δράστη στο εσώρουχο της κοπέλας.

Στο ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας παρουσιάζεται και η αντίδραση του νεαρού όταν ανακρίθηκε από τους Σουηδούς αστυνομικούς:
- Για ποιο αδίκημα είμαι ύποπτος; Ρώτησε στην πρώτη ανάκριση.
- Βιασμό.
- Τι;
- Ξέρεις για ποια υπόθεση μιλώ;
- Όχι. Πραγματικά όχι.

Όταν είχε ληφθεί η πρώτη κατάθεση από τον δράστη είχε εντοπιστεί DNA του και συγκεκριμένα σπέρμα στο εσώρουχο της γυναίκας, ωστόσο ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση.
Φέρεται, συγκεκριμένα, να δήλωσε: «Πραγματικά δεν είχα ερωτική επαφή με κανέναν. Δεν ξέρω πώς δουλεύει το θέμα με το DNA. Καπνίσαμε τσιγάρα κι ένα τσιγάρο πήγαινε από στόμα σε στόμα. Μετά πίναμε αλκοόλ. Μπορεί να πίναμε από το ίδιο μπουκάλι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο καταδικασθείς θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Πηγή: Expressen

Φ.Μ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top