ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Πέντε στο εδώλιο για την υπόθεση μασάζ - Με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα που πιστεύει ότι είναι έγκυος

ΚΥΠΡΟΣ: Πέντε στο εδώλιο για την υπόθεση μασάζ - Με δάκρυα στα μάτια η γυναίκα που πιστεύει ότι είναι έγκυος

Για τις 5 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 09:00πμ παραπέμφθηκε (07/11) ενώπιον του Κακουργιοδικείου, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, η υπόθεση για την εμπορία προσώπων που διερευνά το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων από τις 29 Οκτωβρίου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Στο εδώλιο οδηγήθηκαν το ζεύγος που παρείχε υπηρεσίες μασάζ σε δυο διαμερίσματα σε Λευκωσία και Λεμεσό και τρεις πελάτες που 'πιάστηκαν' κατά τη διάρκεια της συντονισμένης επιχείρησης εντός των δυο χώρων.

Είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά που πελάτες παραπέμπονται ενώπιον της Δικαιοσύνης, μετά την τροποποίηση του σχετικού νόμου πριν από τρεις μήνες.

Το ζευγάρι που πρόκειται για 32χρονο με ελληνική υπηκοότητα και την 36χρονη σύζυγο του από την Κίνα, και οι δυο μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου από το 2012 ο άνδρας και από το 2008 η γυναίκα, η οποία αρχικά ήρθε για σπουδές σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, βρίσκονται υπό κράτηση από τις 30 Οκτωβρίου.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν εκ νέου μετά την εκπνοή του 8ημερου δικαστικού διατάγματος κράτησης του. Η Κινέζα εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια, ενώ έκλαιγε τακτικά κατά τη διαδικασία. Εντός της αίθουσας για στήριξη του ζεύγος ήταν και τα δυο αδέλφια του 32χρονου που είναι επίσης μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου μαζί με τις οικογένειες τους και την μητέρα τους. Στην Κύπρο έφθασε εντός του έτους και η Κινέζα μητέρα της 36χρονης, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και αιτήθηκε μόνιμη διαμονή της στην Κύπρο.

Η Εισαγγελέας ζήτησε λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων εναντίον των δυο την περαιτέρω κράτηση τους.

Τα αδικήματα που διερευνώνται σε βάρος των δύο υπόπτων είναι: (1) συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, (2) συνωμοσία για διάπραξη πλημμελήματος, (3) νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, (4) εμπορία ενηλίκων προσώπων, (5) σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκων προσώπων, (6) διατήρηση οίκου ανοχής, (7) μαστροπεία, (8) εκμετάλλευση πόρνων (9) παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών.

Για τους τρεις πελάτες (οι οποίοι να τονιστεί δεν τέθηκαν ποτέ υπό κράτηση), επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, τα οποία έχουν ως εξής: εγγυητική 20 χιλιάδες ευρώ, κατάσχεση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, τα ονόματα τους θα μπουν σε stop list και δυο φορές την εβδομάδα να παρουσιάζονται σε αστυνομικούς σταθμούς που τους έχουν οριστεί.

Σε μία προσπάθεια του να αφεθούν ελεύθεροι υπό περιοριστικά μέτρα και ο 32χονος και η 36χρονη Κινεζα, ο δικηγόρος τους Βίκτωρας Ακάμας, κατά την αγόρευση του επικαλέστηκε το λευκό ποινικό μητρώο των δυο, το γεγονός ότι ζουν στην Κύπρο με τις οικογένειες τους, ότι αγόρασαν σπίτι τον Οκτώβριο και κάνουν προσπάθειες να κάνουν παιδί. Είπε μάλιστα ότι ενώ βρίσκονται υπό κράτηση η γυναίκα ζήτησε να τη δει γιατρός γιατί έχει καθυστέρηση και πιστεύει ότι ίσως είναι έγκυος. Αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεντεύξεις των δέκα γυναικών που θεωρούνται θύματά τους, λέγοντας ότι ακόμα δεν υπάρχουν τεκμήρια που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.

Πάντως δικηγόρος του ενός πελάτη ανέφερε ότι η όλη διαδικασία είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει κάτι σίγουρο για την ώρα και όλα μπορεί να ανατραπούν.

Οι πελάτες εμφανίστηκαν απορημένοι και δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Εν τέλει η δικαστής Γιώτα Κυθραιώτου αποφάσισε όπως συνεχίσει να τελεί υπό κράτηση το ζεύγος. Με την Κινέζα, στο άκουσμα της απόφασης με τη βοήθεια διερμηνέα, να ξανά δακρύζει και τον σύζυγο της να της χαϊδεύει το χέρι, ενώ στέκονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με τους τρεις πελάτες να βρίσκονται με την σειρά δίπλα τους. 32χρονος και 36χρονος οδηγήθηκαν ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top