ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 2020 υπολογίζεται η μετακίνηση υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά

Το 2020 υπολογίζεται η μετακίνηση υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά

Με στόχο την προώθηση των αναγκαίων ενεργειών για μετακίνηση των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά, η οποία υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020, η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, επισκέφθηκε την Πέμπτη (07/11), το κτίριο του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κοκκινοτριμιθιά μαζί με τα αρμόδια Τμήματα του Υπουργείου της.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κύριος στόχος είναι η προώθηση των αναγκαίων ενεργειών για μετακίνηση των υπηρεσιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο εν λόγω κτίριο, που ανεγέρθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό στην Κοκκινοτριμιθιά, το οποίο και διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές και εμβαδόν, για να φιλοξενήσει τον πρόσθετο εξοπλισμό, προσωπικό και θέσεις εργασίας.

Η μεγάλη και συνεχής αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή ευθύνης της Κύπρου έχει δημιουργήσει πιεστικές ανάγκες για λειτουργία πρόσθετων θέσεων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, αύξηση του προσωπικού και εξασφάλιση νέων σύγχρονων συστημάτων και εξοπλισμού.

Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Αεροναυτιλίας της CYTA, που υποστηρίζει τις τεχνικές ανάγκες του τομέα και σε συνεννόηση με το EUROCONTROL, προωθείται η εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού και η ετοιμασία του χώρου, για μεταφορά των υπηρεσιών στην Κοκκινοτριμιθιά,  η οποία υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top