ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Α. Κυπριανού καλεί τον Αναστασιάδη να απαντήσει στις δηλώσεις Ταλάτ –‘Όταν ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην αντιπολίτευση, προπαγάνδιζε’

Ο Α. Κυπριανού καλεί τον Αναστασιάδη να απαντήσει στις δηλώσεις Ταλάτ –‘Όταν ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην αντιπολίτευση, προπαγάνδιζε’

Το ΑΚΕΛ, μέσω γραπτής δήλωσης του Άντρου Κυπριανού, καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να απαντήσει στις δηλώσεις του Ταλάτ, που υποστηρίζει πως του είπε ο ίδιος ότι «πηγαίνουν άδικα/μάταια στο Βερολίνο» και πως «τζάμπα έξοδα».

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του κ. Κυπριανού:

Αναφορικά με τη δήλωση του κ. Ταλάτ ότι ο κ. Αναστασιάδης του είπε ότι θα είναι χαμένος κόπος η μετάβαση του στο Βερολίνο θέλω να πω δυο πράγματα. Να τα διαχωρίσουμε το ένα από το άλλο.

Το πρώτο είναι ότι η τοποθέτηση του κ. Ταλάτ δεν είναι δημοσιεύματα στον Τύπο όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Προδρόμου. Έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να απαντήσει. Η κυβέρνηση έχει αναπτύξει την αντίληψη ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλεί η ίδια με τη στάση της, είναι κρύψετε να περάσουμε. Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό από τον κόσμο αυτό, την ώρα που όταν ο κ. Αναστασιάδης ήταν στην αντιπολίτευση, προπαγάνδιζε και μιλούσε πάντοτε υπέρ της απόλυτης διαφάνειας. Πρέπει να λειτουργήσει λοιπόν με διαφάνεια. Να γνωρίζει ο κόσμος αν αυτά τα οποία λέγονται όντως είναι πραγματικά γεγονότα.

Η δεύτερη πτυχή είναι η πιο σημαντική. Εδώ και μέρες έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας για το ότι ενώ επίκειται μια σημαντική συνάντηση, η ρητορική η οποία αναπτύσσεται από την πλευρά πρωτίστως της Τουρκίας, αλλά και από τη δική μας την πλευρά, λυπούμαι να παρατηρήσω, εκπέμπουν έντονο αρνητισμό. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια σημασία η οποία υπάρχει για να καταλήξουμε σε συμφωνία στην τριμερή και στη συνέχεια στην άτυπη διάσκεψη, με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Αλίμονο αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο. Θα διολισθαίνουμε ολοένα και περισσότερο προς την οριστική διχοτόμηση. Είναι ευθύνη λοιπόν του κ. Αναστασιάδη να μην παρασύρεται από την παρελκυστική τουρκική πολιτική αλλά να λειτουργήσει με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό ενόψει της τριμερούς συνάντησης, με στόχο αυτή να αποδώσει αποτελέσματα, ή αν όχι, να είναι ξεκάθαρο ότι την ευθύνη για την όποια αποτυχία θα την έχει η τουρκική πλευρά.

Οι δηλώσεις του κ. Ταλατ επιτείνουν ακόμα περισσότερο την ανησυχία την οποία έχουμε για τη στάση την οποία τηρεί ο κ. Αναστασιάδης.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top