ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Λουκέτο’ σε κλιμάκιο της ΜΜΑΔ κατόπιν… ‘εμπεριστατωμένης μελέτης’ -‘Δεν μας ενθουσιάζει η απόφαση’ δηλώνει ο εκπ. Τύπου της Υπ. Θήρας

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Λουκέτο’ σε κλιμάκιο της ΜΜΑΔ κατόπιν… ‘εμπεριστατωμένης μελέτης’ -‘Δεν μας ενθουσιάζει η απόφαση’ δηλώνει ο εκπ. Τύπου της Υπ. Θήρας

Κάθε άλλο παρά με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτή η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας να βάλει «λουκέτο» στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, Πέτρος Αναγιωτός, μιλώντας στο ThemaOnline είπε επί λέξει ότι «είναι σεβαστή η απόφαση της ηγεσίας της Αστυνομίας, αλλά για μας είναι μια απόφαση που δεν μας ενθουσιάζει».

Λόγια που δεν αφήνουν παρερμηνείες. Ο κ. Αναγιωτός πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία Θήρας «σε δύσκολες υποθέσεις είχε αλληλοβοήθεια και συνεργασία με το Κλιμάκιο Πάταξης της Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ», εκφράζοντας αμφιβολίες κατά πόσον με το να υπάρχει επαφή με τον υποδιοικητή της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης μπορεί να λειτουργήσει στα ίδια πρότυπα αυτή η συνεργασία.

Σε άλλο σημείο των τοποθετήσεών του, ανέφερε πως όταν ο Ιάκωβος Παπακώστας κατά τη θητεία του ως Αρχηγός της Αστυνομίας (2007-09) είχε προχωρήσει στη σύσταση του εν λόγω κλιμακίου της ΜΜΑΔ υπήρχαν σοβαροί λόγοι, λόγω των κινδύνων που ενέχει το έργο της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας.

Εδώ να σημειωθεί ότι αποδεδειγμένα, άτομα που επιδίδονται σε λαθροθηρία ενέχονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις.

Η απόφαση για την παύση λειτουργίας του εν λόγω κλιμακίου λήφθηκε από την περασμένη εβδομάδα, ενώ επισημοποιήθηκε εντός της ημέρας (11/11) με τα πέντε μέλη του να ειδοποιούνται ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ΜΜΑΔ.

Η επίσημη θέση του αστυνομικού σώματος
Αξιωματούχος της Αστυνομίας που μίλησε στο ThemaOnline εκφράζοντας την επίσημη θέση του σώματος, απέδωσε αυτή την απόφαση σε εμπεριστατωμένη μελέτη. «Λήφθηκε ακόμη υπόψη ότι κατά τον νόμο κύρια ευθύνη για την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας έχει το Ταμείο Θήρας, τα μέλη του οποίου είναι πλήρως καταρτισμένα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο, προσμέτρησαν και «οι ενδοϋπηρεσιακές ανάγκες της Αστυνομίας και η καλύτερη διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων».

Και κατέληξε: «Κρίθηκε, λοιπόν, ότι ο ρόλος της ομάδας αυτής δεν είναι απαραίτητος. Παρ΄ όλα αυτά ορίστηκε ο υποδιοικητής της ΜΜΑΔ ως το πρόσωπο που θα έχει επαφή με το Ταμείο Θήρας. Θα συνεχιστεί η στενότατη συνεργασία και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας».

Από χίλια μύρια κύματα...

Πάντως, το Κλιμάκιο Πάταξης της Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, πέρασε από χίλια μύρια κύματα. Συγκεκριμένα προ διετίας και συγκεκριμένα σε μια περίπτωση, υπήρξε καταγγελία σε βάρος στελέχους του πως εμπλεκόταν σε υπόθεση ναρκωτικών.

Σε άλλη περίπτωση, διατάχθηκε ποινική έρευνα από τον εισαγγελέα κατόπιν γραπτής καταγγελίας που έκανε λόγο για διαφθορά στο κλιμάκιο.

Εξάλλου, περί τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας είχε εκτελέσει ένταλμα έρευνας σε βάρος μέλους του εν λόγω κλιμακίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top