ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΚΩΜΗΣ: Προβλημάτισε το δικαστήριο ο δικηγόρος του 42χρονου – Εγκρίθηκε το αίτημα της Αστυνομίας

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΚΩΜΗΣ: Προβλημάτισε το δικαστήριο ο δικηγόρος του 42χρονου – Εγκρίθηκε το αίτημα της Αστυνομίας

Για ανανέωση προσωποκράτησης μετέβη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο 42χρονος (Κουσιουμής), ένας εκ των υπόπτων για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε έξω από νυχτερινό μαγαζί στην Έγκωμη (03/11).

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Στο διάστημα 8 ημερών που κρατείτο ήδη ο ύποπτος, η Αστυνομία εξέτασε μέρος από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης του χώρου, έλαβε νέες ή και συμπληρωματικές καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους αλλά και από αυτόπτες μάρτυρες.

Επίσης περισυνέλλεξε τεκμήρια που φέρονται να έχουν σχέση με την υπόθεση, ενώ έγιναν εξετάσεις σε δύο οχήματα που εντοπίστηκαν και τα οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκουν στους υπόπτους. Συγκεκριμένα, λήφθηκαν 110 καταθέσεις.

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι εξετάστηκαν από Ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα, ούτε κάλυκες στην σκηνή.

Ως προς τις μέρες που ζήτησε η Αστυνομία για ανανέωση της προσωποκράτησης του 42χρονου υπόπτου, ο ανακριτής της υπόθεσης τις δικαιολόγησε εξηγώντας ότι αναμένεται να ληφθούν άλλες περίπου 50 καταθέσεις, θα πραγματοποιηθούν 7 αναγνωριστικές παρατάξεις, θα εξεταστεί το υπόλοιπο υλικό από τα κλειστά κυκλώματα.

Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, που σύμφωνα με τον ανακριτή, θα αυξήσει το ανακριτικό έργο κατακόρυφα.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία αναζητά δύο πρόσωπα που φέρονται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση.  

Η θέση του υπόπτου και του συνηγόρου υπεράσπισης:

Ο ύποπτος εμμένει στη θέση του ότι κατά την διάρκεια των πυροβολισμών ο ίδιος βρισκόταν αιμόφυρτος στο πάτωμα, αφού ξυλοκοπήθηκε από άλλο πρόσωπο και ότι δεν συμμετείχε σε όσα του καταλογίζουν.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, αφού υπέβαλε την θέση του πελάτη του, ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης, όπως αποδείξει το αντίθετο με οπτικό υλικό από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ωστόσο του εξηγήθηκε ότι δεν έχουν διερευνηθεί όλα τα βίντεο από εκείνο το βράδυ.

Επίσης, ο δικηγόρος του 42χρονου ανάφερε στο δικαστήριο ότι οι εκδοχές των παραπονούμενων διαφέρουν, με τον ανακριτή της υπόθεσης να συμφωνεί και να εξηγεί ότι στην σκηνή υπήρχε στρωσιγενούς παράγοντας (σ.σ. όπλο) κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή απώλεια μνήμης και αυτό καθιστά την υπόθεση περίπλοκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης σε τοποθέτησή του, αμφισβήτησε ότι η Αστυνομία εκμεταλλεύτηκε δέοντος τον χρόνο που της δόθηκε (8 ημέρες) για διερεύνηση της υπόθεσης και έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του αλλά και στις ημέρες που αιτήθηκε η Αστυνομία.

Εν τέλει, το δικαστήριο στην απόφασή του σημείωσε ότι είναι ικανοποιημένο από το πώς εκμεταλλεύτηκε η Αστυνομία τον χρόνο που της δόθηκε και έκανε αποδεκτό το αίτημά της για άλλες οκτώ ημέρες.  

Υπό κράτηση άλλα τρία πρόσωπα:

Υπό κράτηση τελούν άλλα τρία πρόσωπα. Ο 44χρονος, φερόμενος ως δράστης και ο άλλοι δύο ηλικίας 37 και 49 ετών εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνωμοσίας για φόνο, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο 44χρονος αναμένεται να οδηγηθεί την Τετάρτη (13/11) ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση προσωποκράτησης, ενώ οι άλλοι δύο, την Πέμπτη (14/11).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top