ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

KPMG Cyber Security Congress 2019

KPMG Cyber Security Congress 2019

Στις 23 και 24 Οκτωβρίου η KPMG Κύπρου διοργάνωσε με επιτυχία το τρίτο ετήσιο συνέδριο Cyber Security Congress 2019. Το πρώτο μέρος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο ξενοδοχείο The Landmark Nicosia και το δεύτερο στη Λεμεσό, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Limassol.

Το Cyber Security Congress πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με απώτερο σκοπό τη διαφώτιση γύρω από τις νέες προκλήσεις και τάσεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Οι εργασίες στο φετινό συνέδριο υπογράμμισαν την ανάγκη για αλλαγή στο μοντέλο της παραδοσιακής προσέγγισης σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
Το φετινό συνέδριο διεξήχθη σε δύο μέρη: το κύριο μέρος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα, στην οποία επαγγελματίες από όλους τους κλάδους παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και έλαβαν μέρος στη συζήτηση που αναπτύχθηκε σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην κυβερνοασφάλεια στον τομέα της ναυτιλίας και στις εργασίες συμμετείχαν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω τομέα. Το συνέδριο φιλοξένησε επαγγελματίες ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, των οποίων οι στοχευμένες παρουσιάσεις και επιδείξεις ανέδειξαν τόσο τεχνικά ζητήματα, όσο και θέματα χρηστής διαχείρισης.

1η Ημέρα – Κυρίως Μέρος, Λευκωσία


Η θεματολογία της πρώτης μέρας επικεντρώθηκε στις ραγδαίες αλλαγές που επιφέρει η τεχνολογία και στη συνεχιζόμενη μετάβαση σε νέες τεχνολογίες όπως «Cloud» και «Artificial Intelligence» (Τεχνητή Νοημοσύνη). Παράλληλα, οι ομιλητές ενθάρρυναν το κοινό να σκεφτεί πρωτοποριακές λύσεις ενάντια στο επόμενο κύμα προηγμένων και περίπλοκων κυβερνοεπιθέσεων.
Ο Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Κύπρου, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη στρατηγική σημασία της κυβερνοασφάλειας και του ρόλου της ως επιχειρηματικού καταλύτη για τους οργανισμούς. Στη συνέχεια, o Γιώργος Τζιωρτζής, Διοικητικός Σύμβουλος και επικεφαλής του Management Consulting της KPMG Κύπρου, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποτελεσματική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Ταυτόχρονα, επεσήμανε πως η κυβερνοασφάλεια πρέπει να εξέλθει από την απομόνωση και να αποτελέσει ένα μείζον ζήτημα για τις διοικήσεις των οργανισμών.
Στη συνέχεια η διαφωτιστική παρουσίαση του Ronald Heil, Cyber ​​Security Partner της KPMG Ολλανδίας, έθεσε σημαντικά ερωτήματα ως προς τον παραδοσιακό τρόπο αντιμετώπισης κυβερνοαπειλών και επισήμανε πως η εφαρμογή πρωτοποριακών λύσεων και η αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης είναι απαραίτητα ώστε οι οργανισμοί να επιβιώσουν το επόμενο κύμα προηγμένων κυβερνοεπιθέσεων. Έπειτα, ο Joseph Samuel, Διευθύνων Σύμβουλος της Core Engineering Consulting Group και ο Kevin Almansa, Σύμβουλος Ασφαλείας Εφαρμογών της Sky Global OTT, παρουσίασαν μια περιπτωσιολογική μελέτη από τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εξηγώντας τη σημασία της ενσωμάτωσης της κυβερνοασφάλειας στα αρχικά στάδια του κύκλου ζωής μιας επιχείρησης αλλά και πως η αυτοματοποίηση μπορεί να διευκολύνει την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας. Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Μπότσαρης, Ανώτερος Διευθυντής Ψηφιακής Καινοτομίας της KPMG Κύπρου, παρουσίασε τις βασικές προκλήσεις και εκτιμήσεις γύρω από τις διάφορες πτυχές της εμπιστοσύνης στους αλγορίθμους της τεχνητής νοημοσύνης.
Το απόγευμα ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τον Aloni Israel, Διευθυντή της KPMG Cyber Security στο Ισραήλ, ο οποίος μίλησε για το πως η πρακτική του gamification (ενσωμάτωση μηχανισμών παιχνιδιού) μπορεί να ενισχύσει τις ικανότητες ενός οργανισμού σε θέματα κυβερνοασφάλειας, μέσα από τη διενέργεια ομαδικών δραστηριοτήτων, οι οποίες ενθαρρύνουν την ανταλλαγή γνώσεων κατά τη διάρκεια πρακτικών προκλήσεων. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα εργαστήριο ως ενεργά μέλη της «Blue Team» ενός οργανισμού, επιφορτισμένης με την ευθύνη αναγνώρισης περιστατικών από κυβερνοεπιθέσεις. Το εργαστήριο διεξήχθη μέσω της πλατφόρμας KPMG Cyber ​​Range.
Φέτος το κοινό παροτρύνθηκε να λάβει μέρος στις συζητήσεις με διαδραστικό τρόπο, όπου και έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων και δηλώσεων σχετικά με θέματα κυβερνοασφάλειας. Μέσα από τις απαντήσεις τους, οι συμμετέχοντες ανέδειξαν την αυξητική τάση στη χρήση των υπηρεσιών «Cloud» από τους οργανισμούς τους ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την έλλειψη ενημέρωσης του προσωπικού σε θέματα κυβερνοασφάλειας ως μία από τις σημαντικότερες απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οργανισμοί στην Κύπρο. Τα αποτελέσματα της διαδραστικής έρευνας θα δημοσιευθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

2η Ημέρα - Κυβερνοασφάλεια στον τομέα της Ναυτιλίας, Λεμεσός


Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στην κυβερνοασφάλεια στο τομέα της ναυτιλίας. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ως επί το πλείστον δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ναυτιλιακή βιομηχανία, συμμετείχαν σε ανοικτή συζήτηση με επαγγελματίες της ομάδας Cyber ​​Security της KPMG, επιχειρώντας να αναδείξουν μια επιχειρησιακή προσέγγιση κυβερνοασφάλειας παρά την παραδοσιακή, η οποία επί του παρόντος βασίζεται στη συμμόρφωση.
Οι κύριοι άξονες της συζήτησης ήταν: η ψηφιοποίηση του ναυτιλιακού τομέα, η ενσωμάτωση συστημάτων OT (Operation Technology) και IT (Information Technology) στα επιβατικά πλοία και το γεγονός ότι οι ολοένα και πιο εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις επιβάλλουν όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη για κυβερνοασφάλεια στο χώρο. Οι ομιλητές παρουσίασαν παραδείγματα κυβερνοεπιθέσεων σε πλοία καθώς και τις επιπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν οι κυβερνοαπειλές.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια εισαγωγή στις κατευθυντήριες γραμμές κυβερνοασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Ναυσιπλοΐας (IMO), ενώ παράλληλα τονίστηκε η ανάγκη για τη δημιουργία κουλτούρας κυβερνοασφάλειας στον τομέα της ναυτιλίας. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν τις ιδέες αλλά και τις ανησυχίες τους σχετικά με θέματα κυβερνοασφάλειας στους οργανισμούς τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top