ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΚΩΜΗΣ: Συμπληρώνει το πάζλ και καταχωρεί υπόθεση εναντίον του φερόμενου δράστη η Αστυνομία

ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΚΩΜΗΣ: Συμπληρώνει το πάζλ και καταχωρεί υπόθεση εναντίον του φερόμενου δράστη η Αστυνομία

Η Αστυνομία, θέλει να εξετάσει όλα τα δεδομένα που έχει ενώπιον της, όσον αφορά τον φερόμενο δράστη της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στην Έγκωμη στις 3/11 και μετά να καταχωρήσει υπόθεση εναντίον του 44χρονου ύποπτου, που φέρεται να πάτησε την σκανδάλη του όπλου.

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Τα πιο πάνω προκύπτουν από διευκρινιστική ερώτηση που δέχθηκε ο ανακριτής της υπόθεσης, από τον δικηγόρο του 44χρονου Λουκά Παπαλουκά, κατά την διαδικασία της ανανέωσης του διατάγματος προσωποκράτησής του. 

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του 44χρονου ρώτησε αν με τα δεδομένα που υπάρχουν μπορεί η Αστυνομία να καταχωρήσει υπόθεση στο δικαστήριο εναντίον του πελάτη του, με τον ανακριτή να εξηγεί ότι επειδή οι έρευνες είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να καταχωρισθεί υπόθεση, αλλά υπάρχουν μαρτυρίες για εμπλοκή του στο επεισόδιο, ωστόσο αναμένουν να «στήσουν» όλο το πάζλ για να προχωρήσουν.

Ο δικηγόρος του υπόπτου ενώ δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας, θέλησε να τοποθετηθεί και με διευκρινίστηκες ερωτήσεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης.

Μεταξύ άλλων διερωτήθηκε γιατί οι παραπονούμενοι δεν έχουν συλληφθεί αφού πιθανότατα να προκύπτουν αδικήματα και σε βάρος τους, με τον ανακριτή της υπόθεσης να εξηγεί ότι για τα αδικήματα που ίσως προκύψουν γι’ αυτούς, περιμένουν οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία για χειρισμό τους.

Επίσης, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον ανακριτή της υπόθεσης για το ενδεχόμενο να μην εντοπιστεί το όπλο που σύμφωνα με μαρτυρίες χρησιμοποίησε ο πελάτης του κατά την απόπειρα. Συγκεκριμένα, διερωτήθηκε αν οι Αρχές, θα ζητούν συνεχώς την ανανέωση της κράτησης του 44χρονου μέχρι να βρουν το πιστόλι, με τον ανακριτή να απαντά ότι η ερώτηση είναι υποθετική και δεν μπορεί να απαντήσει. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΚΩΜΗΣ: Προβλημάτισε το δικαστήριο ο δικηγόρος του 42χρονου – Εγκρίθηκε το αίτημα της Αστυνομίας

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος οδηγήθηκε για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του, το πρωί της Τετάρτης (13/11) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Ο ο 44χρονος, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον 30χρονο Σύρο στο κεφάλι, έξω από το νυχτερινό κέντρο στην Έγκωμη, στις 3/11.

Η Αστυνομία αιτήθηκε ανανέωση για άλλες οκτώ ημέρες, αφού οι εξετάσεις είναι σε εξέλιξη, ενώ ήδη έχουν ληφθεί 115 καταθέσεις και απομένουν άλλες 50, αναμένεται να διενεργηθούν δύο αναγνωριστικές παρατάξεις εναντίον του υπόπτου, και αναμένονται τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπως και των εξετάσεων στα τεκμήρια που εντοπίστηκαν.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Αστυνομία εκμεταλλεύτηκε σωστά τον χρόνο που της δόθηκε και ενέκρινε το νέο αίτημά της, για άλλες 8 ημέρες κράτησης του υπόπτου.

Οι άλλοι τρεις ύποπτοι

Την Τρίτη (12/11) οδηγήθηκε και ο 42χρονος Κουσιουμής ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση προσωποκράτησης. Ο ύποπτος σύμφωνα με μαρτυρίες βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο κατά την ημέρα των επεισοδίων και φέρεται να είχε ουσιώδη εμπλοκή.

Υπό κράτηση τελούν άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 37 και 49 ετών εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, της συνωμοσίας για φόνο, της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου για ανανέωση προσωποκράτησης, την Πέμπτη (14/11).

Ελεύθεροι αφέθηκαν δύο πρόσωπα, 43 και ο 50 ετών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος και της συνέργειας μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top