ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού - Διερευνώνται εναντίον της 8 αδικήματα

Ενώπιον δικαστηρίου σήμερα η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού - Διερευνώνται εναντίον της 8 αδικήματα

Ενώπιον δικαστηρίου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Ελπίδα Κεραυνού Παπαηλιού, η οποία συνελήφθη χθες σε σχέση με αδικήματα που προέκυψαν από έλεγχο της Νομικής Υπηρεσίας ως ύποπτη για παρεμβάσεις σε διαδικασία προαγωγής λεκτόρων του Πανεπιστημίου.

Όπως δήλωσε στο πρωινό δρομολόγιο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης μετά από αξιολόγηση των απαντήσεων που έδωσε στην αστυνομία η κ. Κεραυνού αποφασίστηκε όπως ζητηθεί περαιτέρω κράτηση της για καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η κ. Κεραυνού φέρεται, με βάση καταγγελία, να παρενέβη μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2014 στο έργο επιτροπής αξιολόγησης που είχε λάβει οδηγίες να μελετήσει τις προαγωγές λεκτόρων του ΤΕΠΑΚ. Η απόφαση για διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία, που οδήγησε και στη σύλληψη της κ. Κεραυνού, λήφθηκε από τη Νομική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα διερευνώνται εναντίον της 8 αδικήματα που αφορούν κατάχρηση εξουσίας, επηρεασμό αρμόδιας Αρχής, δόλο και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφων με ψευδείς παραστάσεις, καταρτισμό εγγράφου χωρίς εξουσία, κυκλοφορία εγγράφου που καταρτίστηκε χωρίς εξουσία και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Όπως εξήγησε ο κύριος Αγγελίδης η υπόθεση ξεκίνησε από τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου η οποία κατήγγειλε το θέμα στο Γενικό Ελεγκτή. Ο ελεγκτής  στη συνέχεια παρέπεμψε το θέμα στη Νομική Υπηρεσία  η οποία και έδωσε οδηγία στην αστυνομία να διερευνήσει τις καταγγελίες.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top