ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κραυγή απόγνωσης από 44χρονη μητέρα - «Δεν είχα ούτε λεφτά για τα φάρμακα των παιδιών μου»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κραυγή απόγνωσης από 44χρονη μητέρα - «Δεν είχα ούτε λεφτά για τα φάρμακα των παιδιών μου»

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκεται 44χρονη μητέρα στη Λευκωσία που εδώ και αρκετό διάστημα παλεύει μόνη της, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά. Η γυναίκα είναι άνεργη και πλέον χρειάζεται βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς οι αντίξοες συνθήκες την έχουν λυγίσει ψυχολογικά.

Του Στέλιου Στυλιανού

Η 44χρονη που νοικιάζει σπίτι στην περιοχή του Στροβόλου, έχει καθυστερήσει την καταβολή τριών ενοικίων (Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο), ενώ και η οικία όπως δηλώνει στο ThemaOnline χρίζει επιδιορθώσεων και συντήρησης, με την ίδια να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να το πράξει.

Η μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 5 και 3 ετών, είναι μονογονιός, σε διάσταση με το σύζυγό της, ωστόσο ακόμα θεωρείται παντρεμένη, καθώς εκκρεμεί στο Δικαστήριο η αίτηση του διαζυγίου που έχει υποβάλει, με αποτέλεσμα να μην είναι ακόμα δικαιούχος επιδόματος (μονογονιού). Δεν υπάρχει ούτε διάταγμα για διατροφή από τον πρωην σύντροφό της, αναφέρει στην ιστοσελίδα μας.

«Έχω υποβάλει αίτηση για το Ε.Ε.Ε. (Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα) και ακόμα είμαι στο περίμενε» ήταν τα λόγια της 44χρονης που ζει ουσιαστικά με τη βοήθεια τρίτων, καθώς και ένα έκτακτο επίδομα ύψους 250 ευρώ που έχει λάβει πριν από μερικές βδομάδες.

Το τελευταία διάστημα η 44χρονη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας, ενώ όπως μας τόνισε πριν μερικές μέρες και ενώ και τα δύο της παιδιά είχαν αρρωστήσει δεν είχε ούτε τα λεφτά για να αγοράσει τα φάρμακά τους.

«Έρχονται δύσκολες μέρες, Χειμώνας, κρύο, αλλά και μέρες γιορτινές, Χριστούγεννα. Δεν θέλω τα παιδιά μου να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Θέλω να μεγαλώσουν στις σωστές συνθήκες, έτσι όπως αξίζει σε κάθε παιδί» συμπλήρωσε η 44χρονη που ετοίμασε και επιστολή για να σταλεί στην Υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου, παραθέτοντας τα προβλήματά της.

«Έχω απευθυνθεί στους κοινωνικούς λειτουργούς (Γραφείο Ευημερίας) για το αδιέξοδο που έχω φτάσει και η απάντηση που έλαβα είναι ότι ‘λυπούμαστε αλλά δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε’» καταλήγει η 44χρονη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top