ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα παραστούν στα πανηγύρια του ψευδοκράτους τα τουρκικά F-16 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν θα παραστούν στα πανηγύρια του ψευδοκράτους τα τουρκικά F-16 - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν θα παραστούν στους εορτασμούς για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τα τουρκικά F-16, διαμήνυσε μέσω Twitter, η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων Solo Turk.

Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς, για την συμμετοχή των F-16, στους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τελικά ακυρώθηκε η παρουσία των μαχητικών αεροσκαφών, χωρίς να διευκρινίζεται ο λόγος.

«Μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για την επέτειο της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, η εκδήλωση επίδειξης που είχε προγραμματιστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2019 ακυρώθηκε», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων Solo Turk.

Εντωμεταξύ τα «πανηγύρια» στήνονται στην παρουσία του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι.

Όπως μεταδίδεται, ο Οκτάι, αναμένεται να συναντηθεί με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ και όχι με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Θυμίζουμε ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί στο μήνυμά του για την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο «λαοί» που διαφυλάττουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και έχουν το δικαίωμα να διοικούν τον εαυτό τους και να ζουν σε ευημερία και ασφάλεια. 

Επιπλέον, ο κ. Ακιντζί, στην ίδια διακήρυξη αναφέρει ότι είναι εφικτό και υποχρεωτικό να εξευρεθεί μια μόνιμη και δίκαιη, ειρηνική λύση με διαπραγματεύσεις σε επίπεδο δύο ίσων λαών, κατά την έκφρασή του.

Για την τριμερή συνάντηση που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Γκουτέρες, σημείωσε, ότι θα προσέλθει με πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για να ανοίξουν το δρόμο σε ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top