ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ι. Παναγιώτου με τους κοινοτάρχες της Πάφου

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Ι. Παναγιώτου με τους κοινοτάρχες της Πάφου

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Πάφου οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 14 Νοεμβρίου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στην παρουσία της Επάρχου Μαίρης Λάμπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Λειτουργοί του Γραφείου της καθώς και η Διευθύντρια της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης (ΚΕΠ) Αθηνά Παναγιώτου  ενημέρωσαν του Κοινοτάρχες για τα οφέλη από την σταδιακή εφαρμογή του Διεθνούς Πρότυπου ISO 37101 για Ανάπτυξη Βιώσιμων Πόλεων/ Κοινοτήτων  το οποίο αφορά τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και ιδιαίτερα τον στόχο 11 που στοχεύει στην βιωσιμότητα των πόλεων και κοινοτήτων.
 
Το πρότυπο ISO 37101 εκπονήθηκε για να βοηθήσει τις Πόλεις/Κοινότητες να απαντήσουν στα ερωτήματα «Πως μπορεί να είναι βιώσιμη και τι στρατηγική θα πρέπει να ακολουθήσει για να το πετύχει ;»
 
Η επιτυχής εφαρμογή του παρόντος Προτύπου μπορεί, όπως αναφέρεται, να βελτιώσει τη βιωσιμότητα, την ευφυΐα και την ανθεκτικότητα στρατηγικών, προγραμμάτων, έργων, σχεδίων και υπηρεσιών που διενεργούνται υπό την άμεση ευθύνη των Πόλεων/Κοινοτήτων ή στα διοικητικά όριά τους.
 
Επίσης οι Κοινοτάρχες Πάφου ενημερώθηκαν για τα οφέλη της εφαρμογής της οικιακής κομποστοποίησης στις Κοινότητες τους αφού αποτελεί την πλέον οικονομική μέθοδο διαχείρισης των οργανικών υλικών και μειώνει  το σύνολο των οικιακών αποβλήτων περίπου κατά 40%.
 
Σημειώνεται πως η Επίτροπος Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσει ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με τους οικείους Επάρχους σε όλες τις Επαρχίες.
 
Η επόμενη ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Περιβαλλοντικό Κέντρο στη Σκαρίνου σε συνεργασία με τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου και τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων της Επαρχίας Λάρνακας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top