ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αγριεμένη» ΤΣΣΚΑ, ποδοπάτησε την Φενέρ

«Αγριεμένη» ΤΣΣΚΑ, ποδοπάτησε την Φενέρ

Στη μάχη των… κουμπάρων, ο Ιτούδης αναδείχθηκε μεγάλος νικητής, με την ΤΣΣΚΑ να συντρίβει 88-70 τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς στη Μόσχα.

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάικ Τζέιμς και Γιάνις Στρέλνιεκς, η ΤΣΣΚΑ διέλυσε την τραγική Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα (88-70), με τον Δημήτρη Ιτούδη να παίρνει την… ταυτότητα του κουμπάρου του, Ζέλικο Ομπράνοβιτς.

Στους 31 πόντους (15 εξ αυτών στην τέταρτη περίοδο) σταμάτησε ο Αμερικανός γκαρντ των Ρώσων (με 6/8 τρίποντα), ενώ ο Λετονός πρόσθεσε 23 με 4/5 τρίποντα. Στο 6-2 πλέον η «ομάδα του στρατού».

Σλούκας (20 πόντοι και 6 ασίστ) και Γουίλιαμς (19 πόντοι) διασώθηκαν από το ναυάγιο των φιλοξενούμενων, που υποχώρησαν στο 2-6 και βυθίζονται ακόμα περισσότερο στην κρίση.

Το ματς
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στα πρώτα λεπτά (10-10 στο 5’), με τον Σλούκα να ξεκινάει εντυπωσιακά το παιχνίδι (σ.σ. 8 από τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του). Κάπου εκεί όμως πήρε μπρος η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που «έτρεξε» σερί 7-0 και ανέτρεψε το μομέντουμ του αγώνα (19-15 στο 9’). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ρώσους στο +4 (21-17).

Στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου, η Φενέρ μπήκε πιο δυνατά και με σερί 6-0, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (24-23 στο 13’). Η «ομάδα του στρατού» αντέδρασε και με σωστές επιλογές, έκανε επιμέρους σκορ 8-1 για να απομακρυνθεί εκ νέου (32-24 στο15’).

Με Γουίλιαμς και Ντατόμε, οι Τούρκοι πλησίασαν πάλι (36-34), ωστόσο οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με +5 (39-34) χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Τζέιμς.

Στην τρίτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε… φουριόζα, με τον Στρέλνιεκς να παίρνει «φωτιά» επιθετικά: ο Λετονός γκαρντ εκτελούσε από παντού και έφερε την ομάδα του στο +12 (52-40 στο 24’).

Από την άλλη, ο Γουίλιαμς κρατούσε όρθια την ομάδα του Ομπράντοβιτς, ωστόσο… πάλευε μόνος του (55-49 στο 26’). Με εξαιρετική αμυντική λειτουργία και ορθολογικές επιθέσεις, οι παίκτες του Ιτούδη έτρεξαν σερί 9-0 και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο στο +15 (64-49) βάζοντας τις βάσεις για τη νίκη τους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Τζέιμς πήρε τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του και επιδόθηκε σε ένα προσωπικό σόου: ο άλλοτε γκαρντ σημείωσε 15 πόντους σε αυτό το διάστημα (!) και με μεγάλα σουτ, έστειλε τη διαφορά μέχρι και το +20 (83-63 στο 37’).

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε τα είχαν… χαμένα και αδυνατούσαν να πλησιάσουν στο σκορ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έφτασε με άνεση στη νίκη (88-70), που την έφερε στο 6-2.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 38-34, 63-49, 88-70.

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top