ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση ΓΓ ΠΕΟ στους ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία για εσωτερική πτυχή του Κυπριακού

Έκκληση ΓΓ ΠΕΟ στους ηγέτες να καταλήξουν σε συμφωνία για εσωτερική πτυχή του Κυπριακού

Έκκληση στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και ως Κύπριοι να καταλήξουν το συντομότερο σε  συμφωνία για όλα όσα αφορούν την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Σε χαιρετισμό του στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο της TUI Public Services And Allied Employees στα Περβόλια,  ο κ. Κυρίτσης είπε ότι η Κύπρος "ως αποτέλεσμα ξένων επεμβάσεων και στρατιωτικής εισβολής παραμένει βίαια ντε φάκτο διχοτομημένη και γι’αυτό η ΠΕΟ έχει ως  ύψιστη προτεραιότητα,  τον αγώνα  για λύση του Κυπριακού  που  θα επανενώσει την χώρα μας και θα την απαλλάξει από την ξένη στρατιωτική παρουσία και κηδεμόνευση».
 
Για μας συνέχισε «είναι ξεκάθαρο ότι οι Κύπριοι, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, μπορούν και πρέπει  να αφήσουν πίσω τους  τη βία του παρελθόντος, τις εθνικιστικές εξάρσεις και  τη μισαλλοδοξία και να οικοδομήσουν μαζί  ένα κοινό  ελπιδοφόρο μέλλον σε μια Κύπρο απαλλαγμένη από ξένους στρατούς και χωρίς προστάτες και κηδεμόνες. Μαζί με τα ταξικά  τουρκοκυπριακά συνδικάτα  που είναι μέλη της ΠΣΟ, υπερασπιζόμαστε  με συνέπεια την ιδέα της ειρηνικής συμβίωσης, σε μια  επανενωμένη, ομόσπονδη Κύπρο, χωρίς ξένους στρατούς και χωρίς προστάτες και κηδεμόνες».    
 
Αναφερόμενος στην επικείμενη συνάντηση των ηγετών των δυο κοινοτήτων μαζί  με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου ο κ. Κυρίτσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αποτελεί σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει ξανά και να προχωρήσει η διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού. Ενόψει αυτής της συνάντησης  καλούμε τους δυο ηγέτες να αξιοποιήσουν τις καλές υπηρεσίες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και στη βάση αρχών αλλά και με πνεύμα συμβιβασμού και αμοιβαιότητας να προχωρήσουν με αποφασιστικότητα και ως Κύπριοι να  καταλήξουν το συντομότερο σε  συμφωνία για όλα όσα αφορούν την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού».
 
Οι ξένες δυνάμεις, συνέχισε «οφείλουν  να σεβαστούν την επιθυμία του κυπριακού λαού στο σύνολό του.  Η λύση του Κυπριακού πρέπει να εξυπηρετεί πρώτιστα τα γνήσια συμφέροντα του Κυπριακού λαού και όχι των οποιονδήποτε ξένων» είπε και σημείωσε πως «μόνο έτσι  θα είναι πραγματικά προς όφελος της ειρήνης και της σταθερότητας σε ολόκληρη την ταραγμένη περιοχή μας».
 
Για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Κύπρο, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «οι πολιτικές  της κυβέρνησης μας, είναι ευθυγραμμισμένες με  τις  σκληρές  νεοφιλελεύθερες συνταγές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πολιτικές που οδηγούν  στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και στην προκλητική ανακατανομή του πλούτου υπέρ των λίγων και  σε βάρος των πολλών».
 
Διεκδικούμε, συνέχισε, «ουσιαστική  αύξηση στο μερίδιο των εργαζομένων στο εθνικό εισόδημα και σμίκρυνση της κοινωνικής ανισότητας, όχι μόνο στο πεδίο των μισθολογικών αυξήσεων αλλά και σε ευρύτερους κοινωνικούς στόχους που έχουν σχέση με το ΓΕΣΥ, τις συντάξεις, την κοινωνική στέγη, τις διακρίσεις λόγω φύλου, την ασφάλεια και υγεία στην εργασία και γενικά με όλα τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την έννοια της σύγχρονης ποιότητας ζωής».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top