ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Κυπριανού: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Α. Κυπριανού: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

Οι θέσεις που θέτει ο Τούρκος ΥΠΕΞ με τις χθεσινές του δηλώσεις είναι απαράδεκτες, είναι θέσεις που ουσιαστικά δυναμιτίζουν την κάθε προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ σε διάσκεψη Τύπου.

Αυτά που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επικαλείται, πρόσθεσε, καλύπτονται με τρόπο πολύ ικανοποιητικό στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, όπου ξεκάθαρα μιλά για πολιτική ισότητα, αποτελεσματική συμμετοχή της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη διακυβέρνηση του τόπου και ξεκαθαρίζει ότι θα έχουν μια θετική ψήφο, αλλά όχι παντού.

«Η Τουρκία λοιπόν, αν διαφωνεί με το πλαίσιο του ΓΓ να το πει ξεκάθαρα και να αναλάβει τις ευθύνες της για τα όποια προβλήματα θα προκύψουν στην προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ο Αντρος Κυπριανού είπε ότι θέλει για ακόμη μια φορά να απευθυνθεί στους κκ. Αναστασιάδη και Ακιντζί «για να τους πούμε ότι είναι Κύπριοι και εκείνο που θα πρέπει να καθοδηγεί τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους είναι το πώς εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα της Κύπρου και του συνόλου του κυπριακού λαού. Τους καλούμε να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να μεταβούν στο Βερολίνο με πρόθεση να συνεργαστούν έτσι ώστε να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς και εάν και εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί να παρεμβάλλει εμπόδια να αναλάβει την ευθύνη για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις θα προκύψουν».

Ερωτηθείς εάν μετά και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου θεωρεί ότι η Τουρκία θέλει λύση, ο κ. Κυπριανού είπε ότι εμείς θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τρόπο που θα την υποχρεώνει να τοποθετηθεί, να φανεί ξεκάθαρα αν θέλει ή όχι. «Και αν δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Όχι να δακτυλοδειχνόμαστε εμείς για τυχόν αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top