ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έγκλημα πολέμου ο εποικισμός στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, λέει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Έγκλημα πολέμου ο εποικισμός στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, λέει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ «καλύπτει το έγκλημα πολέμου που συντελείται στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη στη Δυτική Όχθη, χαρακτηρίζοντας προκλητικά τους ισραηλινούς εποικισμούς ως νόμιμους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης.

 
Η προκλητική ενέργεια των ΗΠΑ να αναγνωρίσει ως νόμιμους τους ισραηλινούς εποικισμούς, μπορεί να προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις και στην υπόθεση του Κυπριακού, προστίθεται ενώ ζητά από την Κυβέρνηση  να αξιοποιήσει την παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ για «να καταδικάσει τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και να σταθεί στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου».

«Ως Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζουμε τη νέα προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε βάρος του παλαιστινιακού λαού» προστίθεται, ενώ εκφράζεται υποστήριξη στο «δίκαιο αίτημα του παλαιστινιακού λαού για την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την επιστροφή όλων των προσφύγων στα κατεχόμενα εδάφη τους όπως καταγράφονται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».
 
Καλεί τέλος τους φίλους της Παλαιστίνης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, δίνοντας το παρών τους στην τελετή εγκαινίων του «Πάρκου της Παλαιστίνης», που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κιτίου, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης, το ΠΣΕ και οι Λ.Ο. Κιτίου την ερχόμενη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 στο χώρο πρασίνου στην οδό Καρπενησίου (δρόμος Κιτίου-Μαζωτού) στο Κίτι.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top