ΚΟΣΜΟΣ

Πίνακας με ερωμένες του Πικάσο για πρώτη φορά εκτίθεται στην Τate στο Λονδίνο

Πίνακας με ερωμένες του Πικάσο για πρώτη φορά εκτίθεται στην Τate στο Λονδίνο

Ένας πίνακας της Ντόρα Μάαρ, μούσας του Πικάσο, στον οποίο απεικονίζεται με μία ακόμη γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν ερωμένη του εκκεντρικού ζωγράφου, εκτίθεται για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στην διάσημη γκαλερί Tate. Τα εγκαίνια τελούνται την Τετάρτη (20/11) το βράδυ

O πίνακας που ζωγράφισε η Μάαρ το 1937 απεικονίζει την ίδια με γυρισμένη την πλάτη φορώντας μαύρα ρούχα, μαζί με μια άλλη γυναίκα το πρόσωπο της οποίας είναι ορατό. Η γυναίκα αυτή πιστεύεται ότι είναι η Μαρί Τερέζ Γουόλτερ και το πρόσωπό της στον πίνακα είναι λευκό.

Η βοηθός επιμελήτρια της έκθεσης Εμα Λούις δήλωσε ότι από τον πίνακα είναι πολύ φανερό να αντιληφθεί κανείς ότι η σχέση των δύο γυναικών που ήταν ερωμένες του Πικάσο, ήταν πολύ παράξενη και άβολη.

Ο Πικάσο και η Γουόλτερ ήταν εραστές το 1927. Την γνώρισε στο μετρό στο Παρίσι και της  είπε: "Είμαι ο Πικάσο, εγώ και συ θα κάνουμε σπουδαία πράγματα μαζί". Μαζί απέκτησαν μια κόρη το 1935 την ίδια χρονιά που ο ζωγράφος γνώρισε την Μάαρ και έγινε η μούσα του.

Ο πίνακας της Μάαρ παρουσιάστηκε άλλες δύο φορές σε πινακοθήκες στο εξωτερικό αλλά ποτέ στο Λονδίνο.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top