ΥΓΕΙΑ

Η Europa Donna καλεί σε θετική ανταπόκρση στο κάλεσμα για διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών

Η Europa Donna καλεί σε θετική ανταπόκρση στο κάλεσμα για διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών

Europa Donna Κύπρου καλεί όλες τις γυναίκες, οι οποίες εμπίπτουν στην ηλικιακή κατηγορία από 50 έως 69 ετών, όπως ανταποκρίνονται θετικά στο κάλεσμα της πολιτείας και στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας, για διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών, μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του οργανωμένου προγράμματος «Πληθυσμιακού Ελέγχου» που προσφέρεται από το κράτος.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αφορούν στη διενέργεια μαστογραφικών ελέγχων σε γυναίκες, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, η Europa Donna Κύπρου υπογραμμίζει ότι στην Κύπρο, λειτουργεί οργανωμένα από το 2004, ολοκληρωμένο πληθυσμιακό πρόγραμμα, βάσει του οποίου, το κράτος, παρέχει εντελώς δωρεάν, μαστογραφικούς ελέγχους, σε όλες τις γυναίκες, ηλικίας από 50 έως 69 ετών.

Όπως αναφέρει το πρόγραμμα λειτουργεί σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου και ακολουθεί τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες, ενώ παράλληλα, μέσω αυτού, διασφαλίζεται η διενέργεια διπλής, ανεξάρτητης ανάγνωσης μαστογραφιών, αποκλειστικά και μόνον από εξειδικευμένα κέντρα μαστογραφικού ελέγχου.

Επίσης, σημειώνει ότι το πρόγραμμα διασφαλίζει ότι οι γυναίκες, ηλικίας από 50 έως 69 χρόνων, προσέρχονται κάθε δυο χρόνια, για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, εκτός και αν υπάρχουν άλλες ιατρικές ενδείξεις ή συστάσεις, από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών.

 

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top