ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσημη επίσκεψη του αντιδημάρχου της Σαγκάης στην Πάφο, ισχυροποιούνται οι σχέσεις των δύο πόλεων

Επίσημη επίσκεψη του αντιδημάρχου της Σαγκάης στην Πάφο, ισχυροποιούνται οι σχέσεις των δύο πόλεων

Σειρά συγκεκριμένων δράσεων για τη ανάπτυξη μιας στενής συνεργασίας μεταξύ Πάφου και Σαγκάης συζήτησαν την Πέμπτη (21/11), ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος και ο Εκτελεστικός Αντιδήμαρχος της κινεζικής μεγαλούπολης Chen Yin.

Σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης (21/11), στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης 5μελούς αντιπροσωπείας του Δήμου της Σαγκάης στην Πάφο, οι κύριοι Φαίδωνος και Chen συζήτησαν μεταξύ άλλων την προοπτική ανάληψης κοινών δράσεων στον τομέα της ψηφιακής και έξυπνης πόλης, αφού τόσο η Πάφος όσο και η Σαγκάη έχουν θέσει στις άμεσες προτεραιότητές τους τον συγκεκριμένο στόχο και εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση αυτή.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την προοπτική δημιουργίας στην Πάφο ενός εκθεσιακού χώρου περιφερειακού χαρακτήρα για κινέζικες εταιρείες και οργανισμούς, ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της καινοτομίας και της εκπαίδευσης μέσω αμοιβαίας συνεργασίας και στήριξης, καθώς και τη διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι Πάφος και Σαγκάη περνούν πλέον από τη θεωρία στην πράξη προς αμοιβαίο όφελος και επεσήμανε ότι στόχος για τον Δήμο Πάφου είναι η ανάδειξη της στρατηγικής θέσης της πόλης αλλά και της Κύπρου ευρύτερα, "ώστε να προβάλουμε τα πλεονεκτήματά μας και να τα αξιοποιήσουμε ανάλογα".

Στη συνάντηση παρακάθισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Παναγιώτης Βορκάς, Λίνος Τσοκκάς και Μαρίνος Στυλιανού, στελέχη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Κύπρο και λειτουργοί του Δήμου Πάφου. Μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της Σαγκάης ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Πάφου στις εγκαταστάσεις του Pafos Innovation Institute και στο ανακαινισμένο παραδοσιακό κέντρο της πόλης.

Η επίσκεψη της κινέζικης αντιπροσωπείας στην Πάφο έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2017.

Η κινεζική αντιπροσωπεία περιηγήθηκε σήμερα στο ανακαινισμένο εμπορικό κέντρο της Πάφου και θα ξεναγηθεί στους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top