ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Παλαιστίνης και ενίσχυση κοινοβουλευτικής συνεργασίας συζήτησαν Συλλούρης-Μαλκί

Τριμερή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Παλαιστίνης και ενίσχυση κοινοβουλευτικής συνεργασίας συζήτησαν Συλλούρης-Μαλκί

Θέματα που άπτονται της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας, Παλαιστίνης καθώς και τρόπους ενίσχυσης της κοινοβουλευτικής συνεργασίας Κύπρου – Παλαιστίνης, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης με τον Υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Παλαιστίνης, Riad Al - Malki, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και τον κ. Malki συνόδευε ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Κύπρο, Jubran Taweel.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Malki αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις από πλευράς ΗΠΑ, αναφορικά με τους Ισραηλινούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτές οι δηλώσεις, έρχονται σε αντίθεση με τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ. Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής διπλωματίας ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη της Κύπρου στο παλαιστινιακό ζήτημα και στον παλαιστινιακό λαό.


Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο για την εν εξελίξει πρωτοβουλία του, που αφορά  στην προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο. O κ. Malki εξέφρασε την ευαρέσκειά του και την προθυμία του να συμβάλει στο εγχείρημα.
 
Τέλος, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην επικείμενη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών  Κρατών Ευρώπης,  που θα φιλοξενήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα και στην οποία θα συμμετέχουν και Κοινοβούλια από χώρες της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και της Παλαιστίνης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top