ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Δικαιοσύνης: Σημαντικές οι τοπικές συλλογικότητες

Υπ.Δικαιοσύνης: Σημαντικές οι τοπικές συλλογικότητες

Στον πολύπλευρο και σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίζουν οι τοπικές συλλογικότητες μπορούν να διαδραματίσουν, μέσω των δράσεων τους, στις σύγχρονες κοινωνίες, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης.
 

Σε χαιρετισμό του στον 36ο ετήσιο χορό του Αθλητικού Σωματείου «Δάφνη» Τρούλλων, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι οι τοπικές συλλογικότητες αποτελούν τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί, είτε αυτοβούλως είτε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο ή και με άλλους φορείς, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια πολιτιστική και κοινωνική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές πραγματικότητες.
 
«Οι τοπικές συλλογικότητες μπορούν με στοχευμένες παρεμβάσεις, να συμβάλουν ώστε να φθάσει ο πολιτισμός και η παιδεία σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινωνική ομάδα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε, αυτό ακριβώς είναι που το Σωματείο «Δάφνη», για πάνω από μισό αιώνα πράττει, διαδραματίζοντας σημαντικότατο ρόλο στα δρώμενα της περιοχής.

Εξέφρασε την ικανοποίηση και τον θαυμασμό του για την πολυσχιδή εμπλοκή του Σωματείου στα κοινά με δράσεις όπως το ποδοσφαιρικό τμήμα, το τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, χορευτικό συγκρότημα, θεατρικός όμιλος, χορωδία, μπάντα, κοινωνικές δραστηριότητες.

«Δράσεις που ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη, και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή και τη διά βίου παιδεία», κατέληξε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top