ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Ευσταθίου, εφ’ όλης της ύλης: Μίλησε για παρακολουθήσεις, Κυπριακό, ΓΕΣΥ και… Παπαδάκη – VIDEO

Κ. Ευσταθίου, εφ’ όλης της ύλης: Μίλησε για παρακολουθήσεις, Κυπριακό, ΓΕΣΥ και… Παπαδάκη – VIDEO

Στην εκπομπή «Υστερόγραφο» με τον Γιώργο Αγαπίου, βρέθηκε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, και αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου, όπου συζήτησε πολύ σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, όπως το ζήτημα της κατασκοπίας και του VAN υποκλοπών, τα θέματα της ΕΔΕΚ και την πειθαρχική παραπομπή του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη,  το ΓΕΣΥ, αλλά και το Κυπριακό πρόβλημα, εν όψη της τριμερής συνάντησης του προέδρου Αναστασιάδη στις 25 Νοεμβρίου.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Παρακολουθήσεις (01:00 του βίντεο)

Για το θέμα που ταλανίζει την κυπριακή επικαιρότητα εδώ και αρκετές μέρες τοποθετήθηκε ο κ. Ευσταθίου σχολιάζοντας πως η τεχνολογία στα επίπεδα που έχει φτάσει, επιτρέπει στον κάθε ένα να παρακολουθήσει όποιον θέλει.

Αναφέρθηκε επίσης και στις αποκαλύψεις του ThemaOnline και του Φάνη Μακρίδη σχετικά με την κομματική εμπλοκή στην  υπόθεση του κατασκοπευτικού VAN, επισημαίνοντας πως  «τα κόμματα αγοράζουν τέτοιες υπηρεσίες». Όσο αφορά την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ενδεχόμενος να προέκυψαν από αυτή την υπόθεση, ο κ. Ευσταθίου έριξε μέρος της ευθύνης και στους πολίτες οι οποίοι όπως είπε «δεν κατανοούν την σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Είναι κοινή διαπίστωση» είπε σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στις παρακολουθήσεις, ωστόσο, συνέχισε, αυτό δεν μπορούμε να το αποδείξουμε εμείς. Αναφέρθηκε επίσης και σε κομματικά υπόγεια που υπάρχουν μηχανήματά υποκλοπών και παρακολούθησης και πως έχει έρθει στην αντίληψη του, πολιτικό πρόσωπο να παρακολουθεί άλλο άτομο για προσωπικούς λόγους.

Αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός πως η Αστυνομία, προσπαθεί μέσω νομοσχεδίου να νομιμοποιήσει τις παρακολουθήσεις για μεγάλο φάσμα αδικημάτων του ποινικού κώδικα σχολιάζοντας πως αυτό είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, θέλοντας να δείξει την αντίθεση του.

Όσο αναφορά της έρευνες της Αστυνομίας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως το πόρισμα πρέπει να δοθεί στην δημοσιότητα και πως συμφωνεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, πάνω στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

ΕΔΕΚ ( 10:00 του βίντεο)

Ο Κωστής Ευσταθίου, ορίστηκε από το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, ως ερευνών λειτουργός για να εξετάσει τις καταγγελίες του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, σε βάρος του Ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη.

Ο κ. Ευσταθίου χαρακτήρισε αυτό τον ρόλο ως «άχαρο» και πως κάποιος έπρεπε να το κάνει. Ανέφερε επίσης πως η ΕΔΕΚ, με αξιοπρέπεια τιμά τους θεσμούς της και πως είναι το μόνο κόμμα στην Κύπρο που οι καταγγελίες του προέδρου τυγχάνουν έρευνας, ενώ σε άλλα κόμματα παραπέμπεται απευθείας ο βουλευτής.

Όσο αναφορά την διαδικασία της εξέτασης του κ. Παπαδάκη, ο κ. Ευσταθίου ανέφερε πως θα αποφασίσει το πολιτικό γραφείο για το πόρισμα που θα βγάλει ο ίδιος,  και πως για λόγους αρχής ο ίδιος δεν θα λάβει μέρος στην απόφαση του πολιτικού γραφείου.

Σχολίασε επίσης πως αυτή η σύγκρουση αφήνει πικρή γεύση για την ΕΔΕΚ, και πως «πρέπει να προστατεύσουμε το κόμμα μας». Επί της διαδικασίας, επισήμανε πως έχει πάρει συνέντευξη από τον Μαρίνο Σιζόπουλο και άλλα στελέχη της ΕΔΕΚ και πως μετά ακολουθεί συνέντευξη από τον κ. Παπαδάκη, όπου θα του παρουσιαστούν οι κατηγορίες.

Κάκισε δε, το γεγονός πως το πολιτικό γραφείο δεσμεύθηκε να τηρήσει μυστικότητα για το θέμα αλλά την ίδια ώρα διέρρευσε προς τον τύπο η σύγκρουση Σιζόπουλου – Παπαδάκη.

Όσο αφορά της βουλευτικές, ο κ. Ευσταθείου, έθεσε τον πήχη ψηλότερα από το 2016, ενώ για τις Ευρωεκλογές σχολίασε την χαλαρή ψήφο που πείρε η ΕΔΕΚ, από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων ούτως ώστε να μην εκλεγεί το ΕΛΑΜ. Εκτός απροόπτου, ανέφερε πως ο ίδιος θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΕΔΕΚ.

Κομματικά (21:00 του βίντεο)

Ερωτηθείς να σχολιάσει την ανάγκη για δημιουργία ενός ενιαίου κεντρώου χώρου, ο κ. Ευσταθίου, ανέφερε πως υπάρχει μεγάλο ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα, ακόμα και διαφορετικές απόψεις για το εθνικό ζήτημα.

«Δεν είναι όλοι κεντρώοι» επισήμανε, και πως προτιμά να ονοματίζει αυτό το πολιτικό πεδίο, ως «ο πέραν του ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ χώρος».

ΓΕΣΥ (24:00 του βίντεο)

«Η ΕΔΕΚ, πολέμησε για το Γενικό Σύστημα Υγείας» είπε ο Κωστής Ευσταθίου ωστόσο, αναφέρθηκε στα λεγόμενα του  Μαρίνου Σιζόπουλου, πως αυτό δεν είναι το ΓΕΣΥ που θέλαμε και πως μια απαραίτητη προϋπόθεση που δεν έγινε, ήταν η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων.

«Το ΓΕΣΥ πρέπει να πετύχει» σχολίασε ο κ. Ευσταθίου, εντούτοις στάθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τους γιατρούς και τις ιδιόκτητες τους.

Κυπριακό (25:00 του βίντεο)

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες που υπάρχουν για την τρίμερή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακκιντζί και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντώνιο Γκουτέρες, ο Αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ανέφερε πως τον προβληματίζουν οι μειωμένες αντιδράσεις που προβάλλει η πλευρά μας και πως  δεν υπάρχει λόγος να γίνει η τριμερή με αυτά τα δεδομένα αφού η Τουρκία, δεν θα υποχωρήσει από τις αξιώσεις της.

Σχολίασε επίσης πως πλέον δεν υπάρχει Τ/κ κοινότητα και πως κουμάντο κάνουν οι έποικοι οι οποίοι καθοδηγούνται από τα θέλω της Τουρκίας. «Ο Ακκιντζί έχασε την πολιτική του μέλλον από ένα Tweet» ανέφερε, θέλοντας να δώσει έμφαση στον τρόπο που η Τουρκία ελέγχει τον εκάστοτε «πρόεδρο» του ψευδοκράτους.

«Σκοπός της Τουρκίας είναι ο έλεγχος όλης της Κύπρου» τόνισε ο κ. Ευσταθίου και αυτό θα γίνει μέσω ενός κράτους μορφώματος υποστήριξε. Η επιδίωξη της είναι ο απόλυτος έλεγχος στον βορρά και η συγκυριαρχία στον νότο και πως η ΔΔΟ, δεν είναι τίποτα άλλο από την διχοτόμηση της Κύπρου.

Αυτό που στηρίζει η ΕΔΕΚ, είπε ο κ. Ευσταθίου, είναι ένα ενιαίο περιφερειακό κράτος με αυξημένη αυτονομία σε επαρχίες ή περιφέρειες και πως το διζωνικό κράτος είναι η αιτία της μη λύσης.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, στην εμφάνιση του στην εκπομπή «Υστερόγραφο», του Γίωργου Αγαπίου, μίλησε και για την τουρκική εισβολή στην Συρία και τα εγκλήματα που πράττει στην περιοχή αλλά και για την στάση της διεθνής κοινότητας.

Μίλησε επίσης και για το μεταναστευτικό αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Κύπρος δεν μπορεί να αντέξει τον μεγάλο όγκο προσφύγων, οι οποίοι όπως είπε φτάνουν στο 3% του πληθυσμού. Κατηγόρησε επίσης την ΕΕ για υποκρισία σε αυτό το θέμα και εύχεται να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που θα πάρει το ΥΠΕΣ μαζί με το ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό.

Δείτε το βίντεο εδώ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top