ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη δοκιμή των S400 στην Άγκυρα με πτήσεις F16

Πρώτη δοκιμή των S400 στην Άγκυρα με πτήσεις F16

Πρώτη δοκιμή του αντιπυραυλικού συστήματος S400 πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Τουρκία στην Άγκυρα γι αυτό και πολεμικά αεροσκάφη F16 θα πραγματοποιήσουν υψηλές και χαμηλές πτήσεις στην τουρκική πρωτεύουσα.

Την ανακοίνωση έκανε αρχικά η νομαρχία Άγκυρας ενημερώνοντας τους κατοίκους της Άγκυρας για τις χαμηλές πτήσεις ώστε να μην πανικοβληθούν. Ωστόσο τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πληροφορίες αναφέρουν ότι με τις πτήσεις των F16 θα δοκιμαστούν τα ραντάρ των S400 και με την ολοκλήρωση αυτών των δοκιμών αναμένεται τον Απρίλιο του 2020 να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το αντιπυραυλικό σύστημα.

Μέχρι στιγμής η Ρωσία παρέδωσε τις δύο συστοιχίες των S400 τους οποίους αγόρασε η Τουρκία έναντι 2,5 δις δολαρίων. Η παράδοση είχε ξεκινήσει στις 12 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου. Η παράδοση των υπόλοιπων δύο συστοιχιών αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 και να τεθεί σε λειτουργία το 2021.

Aπό ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top