ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοκρατική Παράταξη: Η βία κατά των γυναικών μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχουν κατάλληλοι κρατικοί μηχανισμοί

Δημοκρατική Παράταξη: Η βία κατά των γυναικών μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχουν κατάλληλοι κρατικοί μηχανισμοί

Η βία κατά των γυναικών «μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όταν υπάρχουν οι κατάλληλοι κρατικοί μηχανισμοί και κοινωνικές δομές, στις οποίες μπορεί να προσφύγει με ασφάλεια και εμπιστευτικότητα η γυναίκα που πέφτει θύμα οποιαδήποτε μορφής βίας, αναφέρει η Δημοκρατική Παράταξη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

Σε ανακοίνωση, η Δημοκρατική Παράταξη σημειώνει ότι η βία κατά των γυναικών, αποτελεί, ίσως τη πιο συνηθισμένη μορφή έμφυλης βίας και εκφράζει την ανάγκη «να στείλουμε το μήνυμα ως πολιτεία, ως κοινωνία, ως κοινωνικοί φορείς και ως άτομα πως οι γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας δεν είναι μόνες τους».
 
«Η βία κατά των γυναικών δεν είναι ατομική υπόθεση ή ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είναι πρόβλημα διαχρονικό και παγκόσμιο, που αφορά όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς», προσθέτει.
 
Η Δημοκρατική Παράταξη αναφέρει επίσης ότι «είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό ότι η βία κατά των γυναικών αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα και ότι απαιτείται η συνεργασία και η κινητοποίηση όλων μας για την αποτελεσματική καταπολέμησή του».
 
«Κι αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί όχι μόνο κατασταλτικά, με την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων, αλλά, κυρίως, προληπτικά, με την εξάλειψη των έμφυλων ανισοτήτων, αντιλήψεων και διακρίσεων», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top