ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται η «Black Friday» στην Κύπρο - Ετοιμαστείτε για την ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας και μάθετε πώς καθιερώθηκε

Έρχεται η «Black Friday» στην Κύπρο - Ετοιμαστείτε για την ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας και μάθετε πώς καθιερώθηκε

Δυναμικά αναμένεται ότι θα μπουν οι επιχειρήσεις στον θεσμό της Black Friday, όπου αρκετός κόσμος περιμένει πως και πως την ευκαιρία για να κάνει τα ψώνια του, σε δελεαστικότατες τιμές. 

Η ημέρα των μεγάλων προσφορών φέτος είναι η Παρασκευή 29 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, όπου τα μαγαζιά σημάνουν ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με προσφορές.

Τα τελευταία χρόνια πολλά καταστήματα υιοθέτησαν το "έθιμο" και έτσι και φέτος αρκετά καταστήματα στην Κύπρο προετοιμάζονται για την ειδική μέρα εκπτώσεων. Να σημειωθεί ότι, συνήθως πρόκειται για καταστήματα ένδυσης, πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών. 

Τι είναι και πώς καθιερώθηκε η «Μαύρη Παρασκευή»

 Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε το 1932 και γιορτάζεται κάθε χρόνο, την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την συγκεκριμένη ημέρα, τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ ανοίγουν από τα χαράματα, με τον κόσμο συχνά να διανυκτερεύει έξω από τις βιτρίνες τους, σε μια προσπάθεια να μπει νωρίτερα μέσα και να καταφέρει να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί, πριν το προλάβει κάποιος άλλος. Όμως τα τελευταία χρόνια η Black Friday έχει εξελιχθεί σε τριήμερο εκπτώσεων δεδομένου ότι η γιορτή αρχίζει την Παρασκευή, αλλά διαρκεί και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Η Black Friday ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όμως τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, τη Γαλλία, την Ινδία και εσχάτως και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο όρος «Black Friday» χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια οι οποίοι παραπονούνταν για την συμφόρηση των δρόμων τόσο από αυτοκινητιστές όσο κι από πεζούς.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top