ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη συνεργασία μικρών κρατών Ευρώπης στην οικονομία συζήτησαν οι Πρόεδροι κοινοβουλίων Κύπρου - Μονακό

Τη συνεργασία μικρών κρατών Ευρώπης στην οικονομία συζήτησαν οι Πρόεδροι κοινοβουλίων Κύπρου - Μονακό

Η σημασία της συνεργασίας μεταξύ των μικρών κρατών Ευρώπης στον τομέα της οικονομίας και των επιχειρήσεων και η χρησιμότητα της αξιοποίησης προς αυτήν την κατεύθυνση των καλών σχέσεων που η Κύπρος διατηρεί με τις χώρες της Μέσης Ανατολής υπογραμμίστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης.

 

Συνάντησης που είχαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου του Μονακό, Stéphane Valeri, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με την ευκαιρία της συμμετοχής του την Τετάρτη 27/11, 13η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης, που φιλοξένησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, εκφράστηκε εκατέρωθεν ικανοποίηση για την πρόθεση του Μαυροβουνίου, που θα φιλοξενήσει την επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης, να διατηρήσει την επιχειρηματική διάσταση, που εγκαινίασε το κυπριακό κοινοβούλιο, στις συναντήσεις των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης. Συζητήθηκε δε ιδιαίτερα σ’ αυτά τα πλαίσια η δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για τις ευκαιρίες που διανοίγονται γενικότερα για τη διμερή συνεργασία Κύπρου-Μονακό σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις και επενδύσεις.

Τον κ. Valeri συνόδευε αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από την Αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου, Brigitte Boccone-Pages, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, José Badia και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής και Γενικό Διευθυντή του Οικονομικού Συμβουλίου του Μονακό, Guillaume Rose. Στην αντιπροσωπία μετείχαν επίσης ο Διευθυντής του Οργανισμού Επενδύσεων της χώρας, Justin Highman και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Monaco Telecom, Martin Peronnet.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top