ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικ. Πατριάρχης: Η Μεγαλόνησος Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Απόστολο Βαρνάβα της

Οικ. Πατριάρχης: Η Μεγαλόνησος Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Απόστολο Βαρνάβα της

 “Η μεγαλόνησος Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Απόστολο Βαρνάβα της ως γεννέτειρά του και ως κατέχουσα τα θαυματουργά λείψανά του”, είπε την Κυριακή (1/12) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του με την ευκαιρία της χειροτονίας ενός νέου κληρικού στον οποίο έδωσε το όνομα Βαρνάβα.

“Σου δίνουμε το όνομα του κορυφαίου των εβδομήκοντα Αποστόλων. Βαρνάβα σε ονομάζομεν, ο εστί μεθερμηνεύομενον υιός παρακκλήσεως, διότι ο από τη σήμερον ουράνιος προστάτης σου, ο λεβίτης Βαρνάβας υπήρξε παρακαλών και παραμυθών και παρηγορών τους εν ανάγκες άλλωστε και οικονομικώς”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Πρόκειται για τον νέο κληρικό Βασίλειο Γρηγοριάδη ο οποίος είναι γιος λεβιτικής οικογένειας απο το Μεσάχωρο Κωνσταντινουπόλεως και σπούδασε θεολογία στην ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης με την παρότρυνση του Παναγιωτάτου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειο ο οποίος συμμετείχε στο συλλείτουργο της χθεσινής θρονικής εορτής ανέφερε: “Φίλτατε αδελφέ Άγιε Κωνσταντίας και Αμμοχώστου η πατρίδα σας η μεγαλόνησος Κύπρος μπορεί να περηφανεύεται για τον Βαρνάβα της ως γενέτειρά του και ως κατέχουσα τα θαυματουργά λείψανά του”. 

Στο λαμπρό συλλείτουργο κατά τον χθεσινό εορτασμό της θρονικής εορτής του Οικουμενικού  Πατριαρχέιου κατά την οποία η πρωτόθρονη εκκλησία της Κωνσταντινούπολέως τίμησε τον ιδρυτή της Άγιο Απόστολο Ανδρέα προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμπαραστατουμενος από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου ως εκπροσώπου της Εκκλησίας της Κύπρου, του Αρχιεπισκόπου Τσερνίγιβ και Νιζνας Ευστράτιος ως εκπρόσωπος της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας,  ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου καθώς και άλλων ιεραρχών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top