ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΚ: Εκ του πονηρού οι αντιδράσεις των εργοδοτικών οργανώσεων για τον κατώτατο μισθό

ΣΕΚ: Εκ του πονηρού οι αντιδράσεις των εργοδοτικών οργανώσεων για τον κατώτατο μισθό

Τα όσα υποστηρίζουν οι εργοδοτικές οργανώσεις για το θέμα του κατώτατου μισθού, αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις και είναι εκ του πονηρού, καθότι η εισαγωγή κατώτατου μισθού δεν πρόκειται να απειλήσει τη βιωσιμότητα καμιάς επιχείρησης, αναφέρει η ΣΕΚ σε ανακοίνωσή της.
 

Η συνδικαλιστική οργάνωση εκφράζει λύπη που οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ τάσσονται ενάντια στην προσπάθεια για εισαγωγή του θεσμού, θέτοντας έτσι τον εαυτό τους, όπως αναφέρει, για άλλη μια φορά, ενάντια σε κυβερνητικούς σχεδιασμούς που θα βελτιώσουν τη θέση των χαμηλόμισθων μισθωτών πολιτών.
 
«Άλλωστε ιστορικά αποδείχθηκε πως, ουδέποτε η επιχειρηματική δραστηριότητα απειλήθηκε είτε από τους μισθούς, είτε από την ΑΤΑ.  Είναι καλά γνωστό πως, μεσούσης της κρίσης οι επιχειρήσεις αύξησαν την κερδοφορία τους, ενώ το ίδιο συνέβηκε και την περίοδο 2015 -2018, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη αναθεώρηση των Εθνικών Λογαριασμών που έγινε από τη Στατιστική Υπηρεσία», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση.
 
Η ΣΕΚ, αναφέρει ότι θέλει να παραμείνει θετική και αισιόδοξη για αίσια κατάληξη, ώστε σύντομα να εισαχθεί και στην Κύπρο ο θεσμός του εθνικού κατώτατου μισθού μέσα από συζητήσεις που πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος. 

«Εκεί που οι εταίροι έδειξαν και απέδειξαν πως ξέρουν να ελαχιστοποιούν τις διαφορές και να συνθέτουν απόψεις, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας», αναφέρει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top