ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ: Το δικαστήριο της απαγόρευσε να νοικιάσει το σπίτι της μέσω Airbnb

ΕΛΛΑΔΑ: Το δικαστήριο της απαγόρευσε να νοικιάσει το σπίτι της μέσω Airbnb

Μια δικαστική απόφαση που ενδέχεται να επηρεάσει πολλές παρόμοιες υποθέσεις στην Ελλάδα, έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», απαγόρευσε τη βραχυπρόθεσμη μίσθωση διαμερίσματος μέσω της πλατφόρμας Airbnb σε πολυκατοικία της πόλης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων της πολυκατοικίας καταθέτοντας αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα.


Συγκεκριμένα, καλούν την ιδιοκτήτρια να μην προβεί στο μέλλον σε παρόμοια χρήση του διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση ως κατοικία.

Μάλιστα, για κάθε παράβαση της απόφασης του δικαστηρίου θα της επιβάλλεται ποινή 1.000 ευρώ και προσωπική κράτηση.

Επίσης, επιβάλλει εις βάρος της τη δικαστική δαπάνη των αιτούντων, η οποία ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος είχε μισθώσει το διαμέρισμά της παραβαίνοντας τους κανονισμούς που είχε ορίσει η πολυκατοικία.

Η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχθηκε τόσο στους κανονισμούς που απαγόρευαν τη χρήση των ιδιοκτησιών ως τουριστικών καταλυμάτων όσο και στα παράπονα των υπόλοιπων ιδιοκτητών, οι οποίοι είχαν ενοχληθεί με πολλούς τρόπους από τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Πηγές που επικαλείται η «Δημοκρατία», αναφέρουν ότι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες είχαν αντιληφθεί την αλλαγή στη χρήση του διαμερίσματος στις αρχές Αυγούστου. Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν τον Δεκαπενταύγουστο και ύστερα από δύο ημέρες είχε βγει προσωρινή διαταγή.

Μεταξύ άλλων, οι ιδιοκτήτες είχαν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους επειδή η πισίνα της πολυκατοικίας ήταν μονίμως κατειλημμένη από τους ενοίκους του διαμερίσματος, αποκλείοντας τους ίδιους από τη χρήση της. Επίσης, ένα μεγάλο πρόβλημα ήταν η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι του διαμερίσματος, ενώ μεταξύ άλλων οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν ότι ενώ στο σπίτι μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως 10 άτομα, συχνά έμεναν πολύ περισσότερα.

ΑΠΟ: newsbeast.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top