ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει - VIDEO

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης να μην ισχύσει - VIDEO

Για τις εξελίξεις μετά την τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας ενημέρωσε το Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του για το φορολογικό.

Όπως είπε, στην επικαιρότητα σε σχέση με την Τουρκία διαμορφώνονται δύο κρίσιμα μέτωπα, «το πρώτο είναι η επιθετική στάση που μετά τις παράνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κύπρου απλώνεται και σε άλλες περιοχές. Αιχμή της ένα άκυρο κείμενο που το βάπτισε Συμφωνία με τη Λιβύη, Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία με την ΕΕ» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο.

«Η εθνική πολιτική είναι για να ασκείται και όχι για να συζητείται. Σας βεβαιώνω ότι οι κινήσεις μας εξελίσσονται και ήδη αποδίδουν» είπε.

Μιλώντας για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες ούτε παράγουν νομικό αποτέλεσμα ούτε και πρόκειται να κυρωθούν, όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από το χάρτη ελληνικά νησιά, αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση» είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως ακόμα και μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που επίσημα πάντα τηρούσε ίσες αποστάσεις ισχυρές χώρες, κατέκριναν τη στάση της Τουρκίας με πρώτο τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έθεσε ένα φραγμό στην επιθετικότητα των γειτόνων μας.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top