ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία

Τσίπρας: Στόχος μας η επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Ρώσου Προέδρου στη Μόσχα. Δίνουν αυτή την ώρα κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις σύντομες δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες, κατά την έναρξη του τετ α τετ τους, ο κ. Πούτιν είπε ότι θα γίνει μια συζήτηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό για το πώς θα πάνε οι σχέσεις των δύο χωρών μπροστά.

«Η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Ρώσος ηγέτης, επίσης, εξέφρασε τη χαρά του γιατί υποδέχεται την ελληνική αντιπροσωπεία τις παραμονές του ορθόδοξου Πάσχα, «μια κοινή μας εορτή», τονίζοντας ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν «ιδιαίτερο χαρακτήρα», καθώς διαθέτουν αυτές τις πνευματικές και παλαιές κοινές ρίζες.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι «μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνησή μου γιατί το πρωί κατέθεσα στεφάνι στην Κόκκινη Πλατεία, αποτίοντας φόρο τιμής σε εκατ. ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για την αποφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης. Οπως ξέρετε, η Ελλάδα είχε αναλογικά τον βαρύτερο φόρο αίματος».

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο λαών, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «όπως είπατε, πράγματι υπάρχουν βαθιές ρίζες, διαχρονικές σχέσεις ανάμεσα στους δυο λαούς εξαιτίας των κοινών αγώνων και της κοινής παράδοσης. Αυτή η σχέση διατηρήθηκε σε αισθήματα φιλίας ανεξάρτητα από την εκάστοτε γεωπολιτική συγκυρία», ενώ αναφερόμενος στο σημερινό τετ α τετ του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «σκοπός της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε από κοινού να επανεκκινήσουμε αυτές τις σχέσεις και προς όφελος των δύο λαών, αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Πηγή:iefimerida.gr 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top