Στη Μόσχα η συνάντηση των προέδρων Πούτιν-Ερντογάν για την Ιντλίμπ

Στη Μόσχα η συνάντηση των προέδρων Πούτιν-Ερντογάν για την Ιντλίμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους στη Μόσχα, την Πέμπτη 05/03 με σκοπό την εξεύρεση μιας λύσης για μετριασμό της έντασης στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, που έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

"Η κατάσταση στην Ιντλίμπ είναι τόσο επιβαρυμένη που απαιτεί να έχουμε προσωπικές και απευθείας συνομιλίες", δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στην Ιντλίμπ", δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει. Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που τις πολεμούν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στο Καζακστάν μεταβαίνει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για επίσημη επίσκεψη - Οι επαφές και το πρόγραμμα

Στις 13:55 αναχωρεί η πρώτη απευθείας πτήση της Air Astana από το διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας στην πρωτεύουσα του Καζακστάν και θα μεταφέρει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την αποστολή, στο πρώτο ταξίδι Προέδρου της Κύπρου στη μεγαλύτερη χώρα του Καυκάσου.

BEST OF TOTHEMAONLINE