ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ εισήγαγαν ρούχα αξίας 154 δισ.ευρώ το 2019, το 52% από χώρες εκτός Ένωσης

Τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ εισήγαγαν ρούχα αξίας 154 δισ.ευρώ το 2019, το 52% από χώρες εκτός Ένωσης

Οι 27 της ΕΕ εισήγαγαν ρούχα αξίας 154 δισ.ευρώ το 2019 και λίγο περισσότερο από τα μισά προέρχονταν από περιοχές εκτός ΕΕ (52% ή 80 δισ.ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, κατά την τελευταία δεκαετία, οι εισαγωγές ενδυμάτων προς την ΕΕ αυξήθηκαν σε αξία κατά 62%. Την ίδια ώρα ρούχα αξίας 115 δισ.ευρώ ρούχα εξήχθησαν από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, τα περισσότερα από τα οποία πήγαν σε άλλα Κ-Μ της ΕΕ (69%, ή 79 δισ.ευρώ). Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 68% της αξίας των ενδοκοινοτικών εξαγωγών των Κ-Μ της ΕΕ από το 2009.

Το 2019, περίπου 19 δισ.Ευρώ ρούχα εισήχθησαν στη Γερμανία από κράτη εκτός ΕΕ (23% των συνολικών εισαγωγών ρούχων εκτός ΕΕ κατά αξία). Αυτό καθιστά τη Γερμανία τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ενδυμάτων στην ΕΕ από χώρες εκτός ΕΕ, μπροστά από την Ισπανία (13 δισ.ευρώ, 16%), τη Γαλλία (11 δισε.ευρώ, 14%), τις Κάτω Χώρες (10 δισ.ευρώ, 13%) και την Ιταλία ( 8 δισ.ευρώ, 10%).

Οι εισαγωγές ρούχων από χώρες εκτός ΕΕ προήλθαν κυρίως από την Κίνα (23 δισ.Ευρώ ή 29% του συνόλου των ρούχων εκτός ΕΕ), το Μπαγκλαντές (15 δισ.ευρώ, 19%) και την Τουρκία (9 δισ.Ευρώ, 11%), ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο (5 δισ.ευρώ, 6%), Ινδία (4 δισ.ευρώ, 5%), Καμπότζη και Βιετνάμ (και τα δύο δισ.ευρώ, 4%).

Μεταξύ των Κ-Μ της ΕΕ, η Ιταλία εξήγαγε ρούχα αξίας 12 δισ.ευρώ σε κράτη εκτός ΕΕ το 2019 (34% των συνολικών εξαγωγών ρούχων εκτός ΕΕ κατά αξία). Αυτό καθιστά την Ιταλία τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ρούχων εκτός ΕΕ, μπροστά από τη Γερμανία (6 δισ.ευρώ, 16%), την Ισπανία (5 δισ.ευρώ, 15%), τη Γαλλία (4 δισ.ευρώ, 13%) και τις Κάτω Χώρες (2 δισ.ευρώ, ή 5%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Τροχαίο στη Λευκωσία - Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ξανά στο Δικαστήριο οι 10 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για κράτηση

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top