ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Απαγορεύονται οι μειώσεις μισθών- Προειδοποίησε με τσουχτερό πρόστιμο η Ζέτα Αιμιλιανίδου

ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Απαγορεύονται οι μειώσεις μισθών-  Προειδοποίησε με τσουχτερό πρόστιμο η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Στο πλάνο υλοποίησης και σχεδιασμού από πλευράς του Υπ. Εργασίας αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου της Πέμπτης 30/4 η Υπουργός Ζέτα Αμιλιανίδου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της τα σχέδια  θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι τις 12 Ιουνίου με την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση δεν θα προχωρήσει σε απόλυση υπαλλήλου, συμπληρώνοντας πως η κρατική στήριξη θα συνεχίσει για τους επόμενους τέσσερις μήνες για όσες επιχειρήσεις δεν ανακάμψουν.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με καταγγελίες ότι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα σχέδια της Κυβέρνησης έχουν ανακοινώσει σε εργαζόμενους μειώσεις μισθών η κυρία Αιμιλιανίδου απάντησε πως κανένας εργοδότης δεν μπορεί να διαφοροποιήσει τον μισθό εργαζομένου.

«Εκείνο που έχει δικαίωμα να πράξει είναι αν η επιχείρηση  υπολειτουργεί να μειώσει τις ώρες που τον απασχολεί. Αν εμείς δίνουμε ως επίδομα το 60% του μισθού και ο εργαζόμενος συνεχίζει να εργοδοτείται για όλες τις ώρες εργασίας του, τότε επιχείρηση θα πρέπει να συμπληρώνει τον μισθό του. Αν δεν γίνεται είναι ποινικό αδίκημα» ήταν τα λόγια της Υπουργού.

Προειδοποίησε παράλληλα πως θα υπάρχει πρόστιμο για όσες επιχειρήσεις δεν συμμορφώνονται με τα διατάγματα του Υπουργείου Εργασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top