ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηαδάμου: Καταγγέλλει ότι δεν επωφελήθηκαν υπεραγορές με τα δωρεάν τέστ και μάσκες - 'Επωμιστήκαμε το κόστος'

Χατζηαδάμου: Καταγγέλλει ότι δεν επωφελήθηκαν υπεραγορές με τα δωρεάν τέστ και μάσκες  - 'Επωμιστήκαμε το κόστος'

Αρκετά θέματα έθιξε ο κ.Χατζηαδάμου όσον αφορά τις υπεραγορές και τα προβλήματα που προέκυψαν με τον κορωνοϊο.

Επιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Εκανε αναφορά στις καταγγελίες απο την αστυνομία για υπεραγορές που έμειναν ανοιχτές 1 Μαϊου. Ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκυπρίου Συνδέσμου Υπεραγορών Αντρέας Χατζηαδάμου, τόνισε οτι ο Σύνδεσμος είχε ανακοινώσει οτι θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές και ότι οι υπεραγορές που καταγγέλθηκαν δεν είναι μέλη του συνδέσμου.

Οσον αφορά τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας εργαζομένων και πελατών ο κ.Χατζηαδάμου ανέφερε ότι "Δυστυχώς δεν υπάρχει επάρκεια μασκών, παρόλο που στην αρχή θα μας είχαν παραδώσει ένα μεγάλο αριθμό απο το ΟΚυΠΥ. Η ζήτηση με βάση τις ανάγκες των μελών μας θα ήταν περίπου 70.000 μάσκες την εβδομάδα και έχουμε λάβει μονο 5.000"

Οι υπεραγορές τόνισε αγόρασαν με δικό τους κόστος μάσκες για τους υπαλλήλους τους και επωμίστηκαν το κόστος και σχολίασε πως είναι άδικο αυτό για τις υπεραγορές που απο την πρώτη μέρα είναι δίπλα στους καταναλωτές.

Απο την άλλη δεν άφησε ασχολίαστο το ζήτημα με τα τεστ κορωνοϊου που έπρεπε να υποβληθούν οι εργαζόμενοι στις υπεραγορές. "Είναι μια πονεμένη ιστορία. Έχουν γίνει τα τέστ, όμως το τι πέρασαν οι υπεραγορές για να μπορέσουν να διεξέλθουν απο αυτή την διαδικασία των τέστ ας μην το συζητήσουμε. Απο την πρώτη μέρα εξαγγελίας των 20.000 τέστ οπου μας αναλογούσε το 20% περίπου, δεν είχαμε κάν πρόσβαση ούτε σε αυτά. Τελικά με μεγάλες προσπάθειες απο πλευράς μας , κατάφεραν τα μέλη μας να κάνουν τις δειγματοληψίες. Ηταν λάθος ο τρόπος που σχεδιάστηκε απο την αρχή μέχρι το τέλος αυτή η διαδικασία."

Φανερά απογοητευμένος με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι εργαζόμενοι υπεραγορών όσον αφορά τα δωρεάν τεστ απο το κράτος ανέφερε  συγκεκριμένο παράδειγμα στο τρίτο του ΡΙΚ " Είχαν κλείσει ραντεβού εδώ και 10 μέρες εργαζόμενοι να κάνουν το τέστ, πήγαιναν και τους έλεγαν ότι είχαν κλεισει και οτι δεν υπάρχουν τεστ". Ο κ.Χατζηαδάμου τόνισε οτι τα τέστ έγιναν με ιδιωτική πρωτοβουλία των ιδιοκτητών των υπεραγορών "με ένα τεράστιο κόστος" οι εργαζόμενοι έκαναν τεστ. Είχαμε πρόσβαση για 6χιλιάδες δωρεάν , ούτε αυτά δεν τα επωφελήθηκαν κάποιες υπεραγορές"

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε ο Σύνδεσμος ώστε οι υπεραγορές να μεν να ανοίξουν την Κυριακή αλλά αυτό να γίνει 1η Ιουνίου και οχι απο το Μάϊο καθώς αρκετές υπεραγορές λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό λόγω υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε υπαλλήλων που φροντίζουν άτομα ή παιδιά και δεν μπορούν να επανέλθουν τόσο σύντομα πίσω στην εργασία τους. Συγκεκριμένα δήλωσε "Απο την πρώτη μέρα λειτουργίας των υπεραγορών μας με το χτύπημα της πανδημίας, οι περισσότερες υπεραγορές λειτουργούσαν με το μισό προσωπικό. Όμως οι εργαζόμενοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να εξυπηρετήσουν τον Κύπριο καταναλωτή"

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



 Αρχιπύραρχος ΠΥ για φωτιά στον Άγιο Συλά: Όλα δείχνουν κακόβουλη ενέργεια - «Ξεκίνησε από την ύποπτη περιοχή πλέον, στο Βατί»

Αρχιπύραρχος ΠΥ για φωτιά στον Άγιο Συλά: Όλα δείχνουν κακόβουλη ενέργεια - «Ξεκίνησε από την ύποπτη περιοχή πλέον, στο Βατί»

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο αυτή την στιγμή, όμως η επικινδυνότητα είναι μεγάλη γιατί υπάρχουν συνεχώς αναζωπυρώσεις, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Νίκος Λογγίνου, προσθέτοντας ότι ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top