ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΒΕΡΩΦ: Εξήγησε τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για κίνητρα μείωσης ενοικίων - Απάντησε και σε κατηγορίες για μη διαβούλευση με κόμματα

ΑΒΕΡΩΦ: Εξήγησε τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για κίνητρα μείωσης ενοικίων - Απάντησε και σε κατηγορίες για μη διαβούλευση με κόμματα

Μεταξύ άλλων δηλώσεων στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε για το ζήτημα των ενοικίων και για τις διαβουλεύσεις που έγιναν με άλλα κόμματα.

Επί τούτου, διακρίνεται και η αλλαγή πλεύσης στην φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου που προωθείται, αφού αποσύρθηκε και προωθήθηκε άλλο, όπου αντί της έκπτωσης χρησιμοποιείται πλέον η πίστωση φόρου.

Για ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες για μείωση ενοικίων, ο κ. Αβέρωφ είπε ότι ο ιδιοκτήτης θα έχει επίπτωση μόνο το 25%. Θα μειώνεται το ενοίκιο στο μισό και για το υπόλοιπο 50% θα παίρνει πίστωση 25%.

Εάν δηλαδή ο ιδιοκτήτης μειώσει το ενοίκιο μέχρι και 50%, το 25% θα το πάρει ως επιστροφή φόρων μέσω πίστωσης.

Άρα, σύμφωνα με χαρακτηριστικό παράδειγμα που έδωσε, εάν ένας νοικιάζει ένα κατάστημα 2 χιλιάδες τον μήνα, θα μπορεί ο ιδιοκτήτης για 3 μήνες να του πει 1000 το μήνα. Έτσι, ο ενοικιαστής θα έχει μια μείωση 50% και ο ιδιοκτήτης μια επίπτωση μόνο 25%, αφού θα πάρει επιστροφή φόρων (σ.σ. 25%) μέσω πίστωσης. Για κάθε ευρώ που δίνει, παίρνει 50 σεντ πίστωση, εξήγησε περαιτέρω.

‘Είναι μια χρυσή τομή, λογική’ κατέληξε ο κ. Αβέρωφ.

Σημειώνεται εδώ ότι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο κείμενο του Υπουργείο Οικονομικών, για να ισχύσουν οι εν λόγω πρόνοιες, πρέπει η μείωση ενοικίου να μην υπερβαίνει το 50% και να μην είναι κατώτερη του 30% του μηνιαίου ενοικίου.

Σε ό,τι αφορά το κατά πόσον έγιναν πραγματικές διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι ‘στο Υπουργείο Οικονομικών στάληκαν γραπτώς όλες οι θέσεις των κομμάτων. Πώς δεν διαβουλεύτηκε η κυβέρνηση;’, αναρωτήθηκε.

Πρόσθεσε δε, ότι γι’ αυτό και καθυστέρησε ήδη 2 μήνες η ψήφιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Λαμπάδιασαν» οχήματα τα ξημερώματα – Βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοικτό πάρκινγκ– Εξετάζεται και εμπρησμός

Απίστευτη απάτη - 58χρονος πείστηκε να επενδύσει σε εταιρεία που θα έμπαινε σε χρηματιστήριο – Το ποσό που «έκανε φτερά»

Καιρός: «Τα ‘χει παίξει» - Καλημέρα με λιακάδα, καλό μεσημεράκι με νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση: Εξαντλήθηκαν οι κρατήσεις γι' αυτούς τους μήνες - Το πρόγραμμα, οι τιμές και οι νέες υπηρεσίες

Φοιτητική Χορηγία: Σταδιακή η καταβολή – Ποιες αιτήσεις εξετάζονται τώρα – Όλες οι πληροφορίες

Ηλίας Γκότσης: Δεν μου λείπει η τηλεόραση – Ξέρω ότι θα πάω απλά να κάνω τη «γλάστρα»



Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Δημοσκόπηση Sigma: «Κονταροχτυπιούνται» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ- Ποια πρόσωπα προηγούνται στις Ευρωεκλογές και Δημοτικές

Την τελευταία του Δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου η τηλεόραση Sigma, στο πλαίσιο της εκπομπής «Χωρίς Περιστροφές».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top